Marc Márquez (Repsol Honda) ha guanyat la seva onzena cursa de la temporada en un mà a mà amb el seu compatriota Jorge Lorenzo (Yamaha) al qual ha superat en les darrers voltes del Gran premi de la Gran Bretanya de MotoGP, al circuit de Silverstone.

Tercer ha creuat l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que avui, amb 246 grans premis, ha superat el rècord de més carreres disputades en la categoria reina. L'anterior estava en poder del brasiler Alex Barros.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) ha estat quart per davant de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati).

Márquez només ha perdut una de les dotze curses disputades fins al moment: l'anterior a la d'avui al circuit txec de Brno. A Silverstone ha guanyat tots els entrenaments i la cursa al llarg del cap de setmana.

Avui s'ha rescabalat de la seva derrota a la República Txeca fa dues setmanes i de la d'Anglaterra el 2013 en què Lorenzo el va superar a l'última volta.

Márquez té 288 punts per davant dels 199 de Pedrosa, guanyador a Brno, 185 de Rossi i 157 de Lorenzo.

Aleix Espargaró (Foward Yamaha), novè avui, és sisè per darrere de Dovizioso, amb 129, i el seu germà Pol, sisè a Silverstone, és setè a la classificació del Mundial de MotoGP amb 88 punts.

Maverick Viñales torna a pujar al podi al GP de Gran Bretanya

Tito Rabat (Marc VDS Racing Team) ha conquistat la victòria al Gran Premi d'Hertz de Gran Bretanya de Moto2 després d'una gran batalla perllongada fins a l'última volta amb el seu company d'equip Mika Kallio. Maverick Viñales (Pàginas Amarillas HP 40) ha completat el podi.

Rabat ha protagonitzat aquest diumenge el que possiblement hagi estat el seu triomf més treballat, una cursa agònica en què ha defensat amb fe cega seves possibilitats davant la fèrria oposició del seu rival i company d'equip Mika Kallio.

Johann Zarco, classificat a la pole per primera vegada des que va pujar a la categoria de Moto2 el 2012, s'ha mantingut davant en el primer gir. Tot just iniciada la cursa, el suís Dominique Aegerter ha impactat amb la moto de Maverick Viñales i s'ha anat a terra. Allà podia haver acabat la carrera per al pilot del Pàgines Grogues HP 40, però el de Figueres ha aguantat l'envestida i ha enfilat cap al cap de carrera.

Kallio ha pres el relleu en la segona volta però en les següents el francès ha recuperat el comandament. El duel entre Zarco i el finlandès ha facilitat que arribés fins a ells un grup integrat per Jonas Folger, Simone Corsi, Franco Morbidelli i Thomas Luthi i Viñales.

Aquests vuit pilots han rodat molt estrets en els següents girs, embrancats en duels elèctrics, amb continus canvis de posicions. Kallio ha aconseguit un avantatge mínim en l'últim terç de la carrera, que ha vist l'eliminació de dos dels pilots davanters a falta de sis voltes, en un incident en el qual l'alemany Folger s'ha portat per davant a Corsi.

En les últimes voltes, Rabat, Zarco i Viñales han emprès una frenètica persecució per 'caçar' al finlandès. Els dos espanyols han arribat fins a ell i els dos últims girs han ofert una baralla d'alt voltatge entre els tres pilots, un dels millors duels que s'han vist en la categoria intermèdia aquesta temporada. Rabat ha passat al seu company d'equip en l'última volta i ha aconseguit mantenir la primera posició per 63 mil · lèsimes de segon després d'un cos a cos en els últims revolts. Viñales ha creuat a dues dècimes de segon per fer-se amb la tercera plaça del podi, el seu setè calaix de l'any.

Zarco ha estat finalment quart, a 2.571s, seguit de Luthi i Morbidelli. El pilot local Sam Lowes (Speed ??Up), Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), Mattia Pasini (NGM Forward Racing) i Axel Pons (AGR Team) han completat el top 10.

Sobre la Taylor Made, el prototip del Brough Superior Racing, el veterà Jeremy McWilliams (50 anys) ha pilotat amb coratge tot i la fractura al nas soferta en una caiguda durant els entrenaments de dissabte. El nord-irlandès ha completat la distància de carrera amb una volta de retard sobre la resta del grup, doblegat pels pilots de davant a tres voltes del final, però ha recollit dades crucials per a l'equip.