Malgrat les absències de Felipe Reyes i Ibaka, Espanya no va tenir cap problema per derrotar Iran en la seva estrena al mundial. Va ser Pau Gasol, amb 33 punts, el líder anotador de la selecció entrenada per Juan Antonio Orenga. Iran va ser un rival molt digne, que perdia per només quinze punts quan es va arribar al descans. Però l'equip espanyol no va afluixar i va tenir els seus millors minuts just al darrer quart, i va concretar una victòria per 30 punts en un campionat que es presenta com una gran ocasió per aspirar al títol, tot i que els Estats Units ja van demostrar ahir una bona dosi de poder davant d'una feble Finlàndia.

En el mateix grup A que juga la selecció espanyola, Brasil vencia per dos punts (63-65) una França que no en va tenir prou amb Diaw (15) i Batum (13), Marcelinho (16) va ser el líder dels brasilers. Molt clara va ser la victòria sèrbia davant d'Egipte (64-85), i Teodosic (15) de mestre de cerimònies.