David Checa es va proclamar ahir campió del Món de Resistència per equips després que el seu equip, el GMT-94 Yamaha, acabés en la segona posició en la mítica prova de les 24 hores de Le Mans. Amb aquest triomf, el fruitosenc repeteix el títol que va aconse-guir fa deu anys, en la temporada 2004. La cursa no va ser fàcil per a Checa i els seus companys -els francesos Kenny Foray i Mathieu Gines-, ja que un mal inici va estar a punt de deixar-los sense l'esperat títol mundial.

"De l'infern a la glòria", així es podria titular la prova d'ahir per als pilots del GMT-94 Yamaha. En l'inici de la cursa, David Checa va caure en rebre l'impacte d'un altre pilot, però es va poder recuperar i va passar pel box, i va perdre només 3 voltes. En aquest punt es va iniciar la remuntada del fruitosenc i del seu equip, gràcies també als problemes dels seus rivals, com l'equip Kawasaki SRC, que després de dominar la prova en les primeres hores va veure com dos dels seus pilots van caure. També l'Honda Racing va abandonar la prova francesa per una avaria al motor, i el Bolliger Kawasaki -segon classificat i principal rival per al títol- tenia diferents problemes durant tota la cursa, i va acabar en la catorzena posició.

Triomf per a Suzuki

Les 24 hores de Le Mans van tenir l'equip Suzuki com a guanyador, amb els pilots Vicent Philippe, Anthony Delhalle i Mathieu Gines liderant sense gaires complicacions el tram final de la cursa. Es van imposar amb un total de 812 voltes, dues més que el GMT-94 i vuit més que els tercers classificats, el Monster Energy Yamaha de Broc Parkes, Michael Laverty i Sheridan Morais. Al final de la prova, tots els integrants de l'equip GMT-94 -amb seu a Ivry-sur-Seine- van esclatar d'alegria en veure que el seu treball havia tingut la recompensa del títol de la categoria reina.

En aquesta triomfal temporada, el GMT-94 Yamaha de David Checa ha aconseguit tres segons llocs -a les curses d'El Bol d'Or, Oscherslben i Le Mans- i una novena posició a Suzuka, el que els ha permès sumar un total de 141 punts i endur-se el campionat. En la segona posició de la general ha acabat l'equip Suzuki -els campions de les darreres temporades-, amb 104 punts, i tercer el Bolliger, amb 100.