Des d'aquest mes de gener hi ha un nou club esportiu a la capital del Bages. Amb seu a l'Ateneu Les Bases, es tracta del Club Rítmica Ateneu Manresa, que continuarà el projecte començat ara fa dos anys per l'Egiba (Escola Gimnàstica del Bages) i l'Ateneu, amb el suport de la federació catalana.

Montse Dalmau, presidenta de la nova entitat, detalla que "ha estat una decisió natural que hem pres conjuntament amb l'Egiba, club del qual fins ara érem secció. Amb Xavier Casimiro, que n'és el seu màxim responsable, hem vist que seria més pràctic treballar de forma autònoma". L'Egiba, amb el centre d'operacions al Complex Vell Congost, té activitats pel que fa a la gimnàstica artística i també en trampolí. Quant al nou Club Rítmica Ateneu Manresa, fa una crida a totes les nenes de 4 a 15 anys a una especialitat esportiva dins la qual, segons explica Dalmau, es treballarà en la modalitat només de conjunts, no individual.

Amb el suport explícit per part de la federació de gimnàstica, des del nou club de rítmica es treballa en un equip aleví i un altre dins de la categoria infantil que hauran de competir en categories escolars. L'infantil també prendrà part en la propera Copa Catalana i amb un equip de set gimnastes, amb Lucia Porcel, Marina Muixí, Jana Rubio, Elisa Ticó, Clàudia Obiols, Aida Ferrer i Júlia Garcia. Des d'aquest gener els entrenaments es faran ja més intensos, amb sessions de 13 hores setmanals de dimarts i fins dissabte per prepaera com cal una bona participació dins la propera Copa Catalana.