El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va atribuir al desaparegut entrenador Tito Vilanova, en la seva declaració davant del jutge Pablo Ruz el mes de febrer passat, l'avançament en una temporada del fitxatge del brasiler Neymar, fet que va encarir l'operació del brasiler.

Segons va avançar la cadena SER, que va emetre la gravació de la declaració de Bartomeu en seu judicial el dia 13 de febrer, el mandatari blaugrana va declarar que "la petició de Tito Vilanova va ser avançar l'arribada de Neymar", i que "va ser Sandro Rosell el que va liderar la negociació amb el pare de Neymar". El president també va dir en la declaració que va visitar el 2013, al costat de l'expresident Rosell, un Vilanova "malalt" i "en ple tractament de quimioteràpia" i van acceptar la seva petició.

Tan bon punt es coneixia ahir aquesta informació, Josep Maria Bartomeu va aprofitar la presentació ahir del projecte del nou Miniestadi per explicar que es tracta d'una molt "mala interpretació". Segons el màxim mandatari del club, "en cap cas Tito Vilanova no és responsable (del sobrecost del jugador) i és clar que no es va equivocar". A la tarda, el club va emetre un comunicat en què exigia una rectificació als mitjans que li atribuïen haver manifestat que el sobrecost en el fitxatge va ser responsabilitat de Vilanova.

83 milions que porten cua

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va proposar, després de concloure la instrucció del cas que investiga possibles irregularitats en el fitxatge de Neymar, jutjar Bartomeu i el seu predecessor, així com el propi FC Barcelona per delictes fiscals i d'administració deslleial en l'operació.

Ruz considera que Rosell, Bartomeu i el club van poder incórrer en tres delictes fiscals per les quotes que el Barça hauria deixat de pagar a Hisenda pel fitxatge durant els exercicis del 2011, 2013 i 2014. Segons el jutge, el fitxatge va costar al club un total de 83,3 milions d'euros davant dels 57,1 que va declarar el Barça en els seus comptes, a la qual cosa se sumaria la quantitat defraudada a Hisenda, un total de 13 milions d'euros. Cal recordar que Fiscalia Anticorrupció demana 2 anys i 3 mesos de presó per a Bartomeu i 7 anys i 6 mesos per a Sandro Rosell.