El Girona va empatar ahir de manera momentània amb el Betis en el primer lloc de la Lliga Adelante després d'aconseguir, per fi, superar un dels seus rivals directes en la lluita per ascendir a la Primera Divisió. L'equip de Pablo Machín va superar per 2-1 el Valladolid en el retorn de Rubi a Montilivi, ara com a màxim responsable del conjunt visitant.

El partit es va posar de cara de seguida per a l'equip local quan Aday va fer un excel·lent xut des de la frontal de l'àrea que va superar Javi Varas. De fet, el Girona hauria pogut fer el segon, però el col·legiat va anul·lar el gol aconseguit per Jaime Mata. Tot seguit, novament Aday va disparar al travesser i el rebot no el va poder transformar Richy. El Valladolid gairebé no inquietava, però De Melo va igualar el partit al minut 38 en transformar un penal comès per Ramalho sobre Hernán Pérez. Abans del descans, el local Richy i el visitant Leao haurien pogut desequilibrar el marcador.

A la represa, el Girona no va tenir tanta força, però va aprofitar una acció d'estratègia per resoldre. Àlex Granell va llançar un córner i Eloi Amagat va empalmar una volea extraordinària que va superar el porter dels val·lissoletans. Aquests van buscar l'empat fins al final, però no el van aconseguir i queden ara cinc punts darrere del Girona.

Empat del Sabadell a fora

Per la seva banda, el Sabadell va aconseguir un empat al zero gols al camp del Mirandés que no l'allunya de l'última posició de la classificació. Amb Mandiá a la banqueta, els vallesans no perden però tampoc no poden sumar de tres en tres. Collantes va tenir la millor oportunitat per als arlequinats a la primera part, però a la segona van dominar els locals i Urko Vera va estavellar una rematada al travesser de Nauzet.

Avui, el Barça B visita l'Sporting en un altre capítol de la seva lluita per evitar el descens (17 h) i el Llagostera intentarà mantenir la seva bona ratxa a Santander (19 h)