El gran dubte de les dues últimes setmanes, la presència de Leo Messi en el partit que el Barça ha de jugar avui al camp del Celta en la tornada a la lliga després de quinze dies d'aturada, s'ha desvetllat totalment en les últimes hores. L'estrella blaugrana ha completat els dos últims entrenaments sense cap problema i serà titular avui en un altre retorn, el de Luis Enrique a Balaídos, la que va ser casa seva la temporada passada. El Barça, amb les baixes de Mascherano, per sanció, i de Jordi Alba, per lesió, intentarà vèncer en un dels sis desplaçaments que li queden en aquesta competició per mantenir els quatre punts de diferència respecte del Reial Madrid. Una empresa que no serà gens senzilla, sobretot tenint en compte que el Celta ja va vèncer al Camp Nou a la primera volta.

En la roda de premsa prèvia al partit, que va fer ahir Luis Enrique, el tècnic asturià va afirmar que Messi "s'ha entrenat tots dos dies amb la resta, sense cap problema. Es troba a disposició nostra i jo no veig que sigui cap dubte" per actuar aquesta nit. L'entrenador del Barça va negar, això sí, que hagués parlat amb el seleccionador argentí, Gerardo Martino, perquè reservés el jugador en els amistosos de l'equip sud-americà davant d'El Salvador i Equador dels últims dies. Messi ja va jugar contra el Madrid amb molèsties ja que la lesió, que va provocar que se li inflés el peu, se l'havia feta en el partit de Lliga de Campions contra el Manchester City. Luis Enrique va tancar el tema dient que "Leo rep molts cops en tots els partits, però forma part del que és normal en el futbol. Ara es troba en immillorables condicions".

Un lloc especial

El tècnic barcelonista va reconèixer que Balaídos és, per a ell, "un lloc especial. Vigo és una ciutat única, amb un club i un grup de jugadors diferent. Va ser un any molt positiu per al Celta i per a mi i en tinc un record inesborrable". De tota manera, avui serà el rival d'un conjunt que va guanyar a Barcelona a la primera volta, amb un gol de Larrivey. Luis Enrique, però, recorda que "vam ser clarament superiors, però el resultat no ens va ser propici".

Respecte de la possibilitat de guanyar el triplet, no va voler ser triomfalista i es va limitar a dir que "tots els títols tenen importància. L'equip que guanyi la lliga haurà fet una gran temporada. La Champions és un torneig únic per als millors d'Europa, una competició molt desitjable, i la final de Copa és un dels partits més bonics".

Pel que fa al Celta, l'equip del Toto Berizzo podria introduir el xilè Pablo Hernández al centre del camp, amb la qual cosa aquesta zona es dotaria de més contundència al costat de l'habitual doble pivot format per Krohn-Dehli i Augusto Fernández. A l'equip titular hi pot haver dos exblaugrana, Fontàs i Nolito. Sergi Gómez arrencarà des de la banqueta i Planas es troba lesionat.