El serbi Novak Djokovic, número u del món, va guanyar ahir el seu cinquè títol del Masters 1.000 de Miami en derrotar l'escocès Andy Murray per 7-6 (3), 4-6 i 6-0 en un partit marcat per la calor i el baixada física del britànic en el tercer set de la final.

Tot i no oferir la seva millor versió, Djokovic va donar noves mostres del seu caràcter competitiu per superar totes les dificultats, inclosa la igualtat en el joc i la intensa calor que es va viure a la pista central de Key Biscayne, per guanyar el seu cinquè títol.

Tal i com li va passar en els vuitens davant David Ferrer, Djokovic no va entrar còmode en el partit, tant es així que Murray va estar a punt de trencar el servei en el primer joc. Però Nole va saber patir i es va aixecar fins a endur-se el primer set, tot i fer-ho en el tie-break. Igual d'igualat va ser el segon set però en el desè joc Murray va trencar el servei a Djokovic i va i va poder igualar el partit.

L'escocès, que ja havia perdut davant Djokovic a les semifinals d'Indian Wells fa dues setmanes, va patir més les condicions climatològiques, amb sensació tèrmica de 30 graus, i el seu fons físic es va ensorrar el tercer set, on no es va poder anotar cap joc.