El FC Barcelona intentarà sumar tres nous punts i consolidar-se com a líder de la lliga BBVA en el matx d'avui amb l'Almeria, un dels equips de la cua de la classificació que al Camp Nou estrenarà com a entrenador Sergi Barjuan, lateral esquerre en el Dream Team de la dècada dels 90 de Cruyff.

Des de la derrota a Anoeta del gener, el Barça ha guanyat en 19 dels 20 partits que ha jugat en totes les competicions, fallant tant sols en la visita del Màlaga en matx de lliga (0-1). Malgrat unes dades tan brillants, Luis Enrique exigeix màxima concentració: "ens cal jugar amb tota la intensitat. És un partit que és vital per assolir el títol de lliga i l'afrontaré amb onze grans jugadors", va comentar ahir sobre la possibilitat de reservar a algun dels seus millors homes.

Luis Enrique va respondre a les crítiques pel joc mostrat a Balaídos, on el Barça va guanyar patint i pel gol de Mathieu en la segona part. "No he vist cap equip a la història del futbol jugar bé i golejar en les 38 jornades. És una utopia. A més, el dia que això passi, el futbol serà molt trist i molt avorrit".

El preparador blaugrana creu que els alts i baixos en el joc del seu equip "formen part del procés de tota una temporada" i per això va voler treure importància al fet que el seu Barça sigui ara força menys brillant que a principi del 2015. Hi ha homes com Neymar o Iniesta que han baixat el rendiment. Però Luis Enrique no sembla pas estar preocupat: "els gols, pel que fa a Neymar, tornaran. És jugador top i les jugades que fa, molt sovint espectacualrs. Estic satisfet també del que aporta l'Andrés, sempre és un plaer gaudir d'ell".