El Barça va complir el tràmit de guanyar el darrer partit del Top-16 de l'Eurolliga, un partit estrany jugat sense espectadors al pavelló Abdi Ikpeci d'Istanbul contra un Galatasaray crucificat pels problemes financers i que ahir havia de pagar el peatge de les malifetes dels seus aficionats a Berlín. Els turcs, amb una plantilla molt curta, es van mantenir a una distància raonable del rival durant tres quarts, però van ser clarament derrotats per un parcial de 14-27 en l'últim, i s'acomiaden amb més pena que glòria de la màxima competició europea.

Per contra, el Barça acaba segon en aquesta fase de la competició, sense patir gaire desgast en els seus homes [per exemple, ahir no va jugar Navarro] i ja es prepara per al clàssic de demà a la pista del Reial Madrid i, sobretot, per al primer partit dels quarts de final de l'Eurolliga, dimarts al Palau Blaugrana contra l'Olympiacos. Els grecs, que possiblement recuperin Vassilis Spanoulis per disputar aquesta sèrie, es presenten com un obstacle molt dur per arribar a la final a quatre de Madrid.

Els pivots imposen la llei

Del partit d'ahir, poca cosa a dir. Xavi Pascual va donar minuts a jugadors que no són tan habituals, com el francès Edwin Jackson, que va sortir al cinc inicial. Els blaugrana van dominar en tot moment gràcies a la superioritat de centímetres que van demostrar Ante Tomic a la primera part i Tibor Pleiss, a la segona.

Així, el Galatasaray, amb els punts de Micov, ex del Baskonia, i del nord-americà Young, anava fent la goma i arribava al descans amb només cinc punts de desavantatge en el marcador. En el tercer quart, el joc coral barcelonista va fer que l'avantatge s'ampliés fins als deu punts. En els deu minuts finals, els turcs ja no van aguantar. Amb un parcial de 0-10 es va passar del 51-61 al 51-71 amb un parell d'accions de Nachbar i un triple d'Oleson que van posar punt final a la resistència local. El Barça arriba preparat al punt crucial de la temporada.