El Reial Madrid és més a prop del Barça, a només dos punts, després del decebedor empat (2-2) dels de Luis Enrique al Sánchez Pizjuán. Una primera mitja hora brillant, en la qual es va posar amb un 0-2, no va ser suficient per a un Barça de dues cares. Va pensar, molt abans d'hora, que el partit el tenia al sac, guanyat. La segona part no va estar a l'alçada d'un equip que vol guanyar la lliga. Luis Enrique hi va posar cullerada, traint l'esperit ofensiu que en teoria és la marca de fàbrica de la casa, amb el que va ser un canvi incomprensible: el de Xavi per Neymar. El brasiler, que era dels millors sobre el camp, se'n va anar a la banqueta molt enfadat i va aplaudir, irònicament. I al final, el càstig arribava amb un empat de Gameiro a manca de set minuts. Aleshores, la resposta del tècnic va ser treure Iniesta i posar Pedro. No hi va haver miracle.

Luis Enrique va donar descans a Mascherano pensant en París i va situar el francès Mathieu a l'eix de la defensa al costat de Piqué. Es va confirmar la tornada de Jordi Alba al lateral esquerre, amb l'alta a la butxaca de la seva lesió. Tampoc no hi havia sorpreses en el mig del camp, amb Sergio Busquets, amb Rakitic que tornava a Sevilla i un Andrés Iniesta que havia reposat en l'anterior jornada, en el matx al Camp Nou contra l'Almeria. I en la punta de llança, el trident de les grans ocasions.

El Sevilla va voler espantar en la primera acció d'atac però ja molt aviat es va veure que era el Barça el que volia el control i també una possessió absoluta de l'esfèrica. Es veia la millor versió de Leo Messi, agafant el liderat sobre la gespa, i un Neymar molt més vertical que en altres ocasions. El primer xut va ser del brasiler i poc després el que provava sort era Iniesta. Va ser a la tercera, al minut 14, quan pujava al marcador el 0-1 amb l'enverinat xut de Messi que posava la pilota fora de l'abast de Sergio Rico.

El gol va animar els homes de Luis Enrique que van donar tot un recital al següent quart d'hora, i la menció d'honor era per Neymar, incisiu per l'esquerre. Va ser ell el que va establir el 0-2 amb genial llançament de falta al qual Sergio Rico va fer l'estàtua. Tant se val, era impossible que hi arribés.

Suárez hagués pogut marcar el tercer però va enviar als núvols la seva oportunitat i, mica en mica, l'ímpetu del Barça es va apagar i el relaxament es va pagar caríssim. Va avisar Iborra però finalment seria Banega qui amb una fort xut des de fora de l'àrea (Bravo només podia tocar la pilota sense desviar-la del tot) aconseguia l'1-2. En els últims minuts abans del descans, molt es va patir i el xiulet del descans va ser un alleujament.

Desapareix Messi i l'equip

A la represa, Luis Suárez va tenir als seus peus una altra ocasió d'or en rebutjar el porter local una acció d'Iniesta i de nou el Sevilla va ser el que va poder empatar, amb un parell d'arribades amb molt perill. Alves i Piqué es multiplicaven al darrere per evitar el pitjor.

Però el Barça ambiciós que es va veure en la primera mitja hora es va anar diluint i Leo Messi ja era una ombra del que havia fet anar de corcoll els defenses locals. Per als del Camp Nou es tractava que els minuts anessin passant i arribar al final ni que fos amb un joc més que miserable. Luis Enrique volia el mateix, retenir la pilota i va fer entrar Xavi, asseient Neymar. Però el tret li va sortir per la culata i un error al mig del camp de Piqué va suposar el 2-2, amb Gameiro que va afusellar Bravo. Ja no hi havia ni temps ni esma, el correm-hi tots del final va ser inútil.

Fitxa tècnica:

2 - Sevilla FC: Beto; Coke, Nico Pareja, Carriço, Trémoulinas; Krychowiak, Iborra (Mbia, m.70); Aleix Vidal, Banega, Vitolo (Reis, m.70); Bacca (Gameiro, m.75).

2 - FC Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba; Rakitic, Sergio Busquets, Iniesta (Pere, m.86); Luis Suárez, Messi, Neymar Jr (Xavi, m.73).

Gols: 0-1, m.14: Messi. 0-2, m.30: Neymar, de falta directa. 1-2, m.38: Banega. 2-2, M.84: Gameiro.