El cerverí Marc Márquez, amb Repsol Honda, va recuperar ahir el liderat a la segona tanda d'entrenaments lliures en el Gran Premi d'Austin de MotoGP, als Estats Units. Va ser amb l'absència de pluja, després que plogués amb intensitat unes hores abans, que Márquez va ser el més ràpid del dia, tres dècimes més veloç que Crutchlow i Andrea Iannone. El quart va ser el vallesà Aleix Espargaró i Valentino Rossi, vencedor en la primer prova de fa quinze dies a Qatar, va ser sisè. Més enrere, a l'onzè lloc, es trobava un dels altres pilots de Yamaha, Jorge Lorenzo. Maverick Viñales, pilot empordanès de Suzuki, va acabar en quinze posició.

El mal temps al circuit d'Austin, escenari d'aquest Gran Premi de les Amèriques, va esdevenir ahir el protagonista de la jornada. El fet que parés de ploure a la tarda va ser una motivació extra i els pilots van donar el màxim. I és que eren conscients que la pluja podria reaparèixer en la jornada d'avui, dissabte. Si fos així, els registres de la graella que valdrien serien els de la tarda d'ahir

En Moto3, Alexis Masbou era el dominador, per només un marge de 38 centèsimes sobre Locatelli. Efrén Vázquez va ser el millor pel que fa als pilots estatals, i al final de la jornada va ser quart. Quant a la categoria de Moto2, quan es tancava aquesta edició estava en marxa la segona tanda i els temps de la primera també havien de fer una rebaixa. Fins llavors, Sam Lowes havia estat el més ràpid, davant de Zarco, Morbidelli, West i Simón.