L'Advocacia de l'Estat ha demanat una pena de 2 anys i 3 mesos de presó per al president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i de 6 anys i 9 mesos per al seu predecessor en el càrrec, Sandro Rosell, per delictes fiscals en el fitxatge del brasiler Neymar.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, l'Advocacia demana en el seu escrit d'acusació, remès a les parts, la mateixa pena carcerària que va reclamar la Fiscalia per a Bartomeu, pel mateix delicte fiscal corresponent a l'any 2014.

No obstant això, rebaixa en 9 mesos la pena que va demanar el fiscal per a Rosell, de 7 anys i 3 mesos a 6 anys i 9 mesos, en acusar-lo, de la mateixa manera que la Fiscalia, de dos delictes fiscals del 2011 i 2013, però no d'un delicte societari, ja que no està legitimat per a això.

L'Advocacia, en representació de l'Agència Tributària, també acusa en el seu escrit el Barcelona com a persona jurídica per tres delictes fiscals pels mateixos tres anys (2011, 2013 i 2014) i reclama també al club que pagui a Hisenda 11,4 milions en concepte d'indemnització per responsabilitat civil.

Manté les multes reclamades per la Fiscalia per als tres acusats: 22,2 milions d'euros al Barcelona, 25,1 milions a Rosell i 3,8 milions a Bartomeu.

De la mateixa manera que el fiscal, l'Advocacia de l'Estat acusa Bartomeu i Rosell d'haver participat en el fitxatge suposadament fraudulent de Neymar, de manera que el club va deixar de pagar a Hisenda 13 milions d'euros en aquests tres anys.

El fiscal detallava en el seu escrit d'acusació els contractes que es van signar per aconseguir fitxar un any abans a Neymar, alguns d'ells disfressats amb altres conceptes, de manera que la contractació del jugador va costar finalment al club un total de 83,3 milions d'euros davant dels 57,1 milions que va declarar el Barça en els seus comptes, a la qual cosa se sumaria la quantitat defraudada a Hisenda, 13 milions d'euros.

Segons el fiscal, Rosell i Bartomeu van acordar el 2013 amb l'entrenador del Barcelona anticipar el fitxatge del brasiler a aquell mateix any (estava pactat per a un any després per 40 milions d'euros), cosa que va derivar en tots els sobrecostos, que es van simular amb diferents contractes.