El campió del món de MotoGP, Marc Márquez, va aconseguir la tercera victòria consecutiva en la categoria reina al circuit de les Amèriques d'Austin i va demostrar que aquest és un circuit en el qual, de moment, no té rival. El cerverí, que arrencava des de la pole position, va veure's superat per la potent i cada cop més afinada Ducati d'Andrea Dovizioso en la sortida, però quan va poder avançar l'italià a la quarta volta va iniciar una cavalcada que va acabar en un triomf inapelable. La victòria, combinada amb el tercer lloc d'un Valentino Rossi que al final va cedir per l'empenta del seu compatriota, acosten Márquez al liderat del campionat del món.

La cursa va començar tard per culpa d'un bassal en un revolt i això va provocar nervis en alguns pilots com Scott Redding, que es va tocar amb Jorge Lorenzo abans de fer caure Pol Espargaró. El mallorquí va pagar-ho sortint endarrerit i va estar-se tota la cursa remuntant. Davant, Márquez mantenia a ratlla un Rossi agressiu, controlava que Dovizioso no s'escapés en la llarga recta de meta, en què la moto italiana té més potència, i l'avançava en la quarta volta per no tornar-se'l a trobar més. Rossi, en canvi, no va poder sobrepassar la Ducati i es va iniciar una lluita que va finalitzar amb el líder del Mundial acabant tercer perquè el seu pneumàtic davanter no va aguantar tant.

Per la seva banda, Lorenzo va anar ascendint posicions. Va mantenir-se en un segon terme, però quan va passar davant de Bradley Smith va veure que podia atrapar i superar Andrea Iannone i ho va aconseguir. Aleix Espargaró va ser ser vuitè i Maverick Viñales va entrar just darrere.

Rins és el nou líder a Moto2

De les dues categories petites, va destacar el podi d'Àlex Rins en la categoria de Moto2, que va permetre al pilot barceloní convertir-se en el nou líder de la categoria, amb només un punt d'avantatge respecte de Johann Zarco, segon a Austin.

La victòria va ser per a un Sam Lowes que va aguantar la roda del francès quan aquest es va intentar escapar. Tots dos es van endur amb ells el belga Xavier Simeón, però aquest va caure quatre voltes abans del final. El britànic Lowes ho va aprofitar per aconseguir una diferència que ja seria definitiva. El campió, Tito Rabat, que havia sortit molt bé, va ser quart.

En Moto3, Danny Kent no va tenir cap problema per guanyar amb claredat i prendre el liderat a un Alexis Masbou que va caure a l'últim revolt. La lluita pel segon lloc va ser guanyada pel joveníssim italià Fabio Quartararo, que va superar Efrén Vázquez.