Set partits, 21 punts per acabar la lliga i dos d'avantatge per al Barça, que no pot cometre més errades perquè un empat a puntuació dóna la lliga al Madrid. És el paisatge que queda després de l'empat barcelonista a Sevilla i de la victòria de l'equip d'Ancelotti contra l'Eibar. La mala notícia per als de Luis Enrique és que la diferència s'ha reduït; la bona és que s'ha tret del damunt una de les visites més difícils que tenia al calendari i que ara aquest queda molt igualat quant a dificultat per als dos candidats al títol.

Igual, però no el mateix

De les set jornades que falten, n'hi ha tres que són calcades per als dos equips. Es tracta dels partits contra el València, al camp de l'Espanyol i a casa davant del Getafe. Sembla que siguin iguals, però no ho són. Primer de tot, perquè el Barça les afronta a partir de dissabte que ve i el Madrid juga contra els mateixos equips en les tres últimes jornades de competició. Per tant, els estats de forma i la proximitat del final de la lliga són diferents ara que aleshores. Així, ara mateix espanyolistes i madrilenys sembla que no s'hi juguin res mentre el València està en plena lluita per entrar a la Lliga de Campions. Ja es veurà com estan tots aquests equips a final de maig. D'altra banda, també és clar que per a l'Espanyol un duel contra el Barça sempre té un incentiu superior a contra d'altres equips.

Les visites poden decidir

Dels altres quatre partits que queden als dos equips, si fem un balanç global, es podria dir que el Reial Madrid té una dificultat lleugerament superior que ve marcada pels problemes que pot tenir en els desplaçaments. Els blancs comencen aquesta setmana a casa contra el Màlaga, un rival que va guanyar al Camp Nou i que es pot comparar amb la Reial Societat, que visita els blaugrana en la jornada 36, l'antepenúltima. L'altre partit que té a casa l'equip madridista és davant de l'Almeria de Sergi Barjuán, un equip que es juga el descens com també ho fa el Deportivo, que va a Barcelona en l'última jornada.

Pel que fa als desplaçaments, el Barça ha d'anar a Còrdova, en principi un partit fàcil contra un equip amb un peu a Segona, i té la molt difícil visita al Calderón. El Madrid, en canvi, té dues sortides complicades al camp del Celta i del Sevilla. Aquests dos partits poden marcar el resultat final.