L'anglès Lewis Hamilton va augmentar la seva diferència al capdavant de la classificació del Mundial de Fórmula 1 després d'una cursa en què va dominar en tot moment i, a més, va treure partit de la segona posició de Kimi Raikkonen. El finlandès va superar el segon pilot de Mercedes, Nico Rosberg, després de remuntar 23 segons de diferència en només quinze voltes. L'asturià Fernando Alonso va tornar a quedar sense sumar cap punt, però aquest cop va quedar només a una posició del seu excompany a Ferrari, Felipe Massa.

Hamilton es va beneficiar, també, de la feina d'equip de Rosberg, que va mantenir l'envestida de Sebastian Vettel en les primeres voltes. Això va permetre al líder del Mundial conservar el primer lloc després de l'entrada als garatges. També va ser força destacable el paper del Williams de Valtteri Bottas, que va superar Vettel en el tram final de la prova. Per contra, Massa va quedar parat a la volta d'escalfament i va haver de sortir amb una sanció.

Qui no va poder lluitar pels punts va ser Carlos Sainz, que va tenir problemes tècnics a la part posterior del Toro Rosso que el van deixar fora de competició. El protagonista del tram final, però, va ser Raikkonen, que va esprémer el Ferrari i va aprofitar una errada de Rosberg per avançar-lo. Alonso, per la seva banda, va superar els Sauber i un Force India, els cotxes de la seva lliga. Després de la cursa va dir que els primers punts poden arribar a Montmeló.