Marc Márquez va pagar l'excés d'impetuositat en forma de caiguda. El cerverí, que va dominar des del principi el Gran Premi d'Argentina, va anar veient, en les últimes voltes, com Valentino Rossi li retallava els més de quatre segons de diferència que havia arribat a tenir. La clau va ser en l'elecció de pneumàtics, sobretot en l'extradur que va posar el transalpí al darrere. Quan els dos pilots van començar-se a avançar, dues voltes abans de l'acabament, el català va anar a terra en envestir per darrere un Rossi que tenia les de guanyar. Les ganes de no perdre van costar 18 punts que eren al sarró del pilot d'Honda, que ara en queda trenta per darrere del seu màxim rival.

I això que les primeres voltes no feien presagiar un final així. Sobretot perquè Márquez, que sortia des de la pole, va voler deixar clar des del principi que volia accedir al lideratge del Mundial. Va ser avançat per Aleix Espargaró a l'arrencada, però abans de recórrer la primera volta va sobrepassar el vallesà i es va començar a escapar.

Darrere, Rossi va quedar tapat per Dovizioso, Crutcholow i Iannone, i havia d'anar picant pedra per avançar-los d'un en un. Lorenzo no va poder seguir aquest ritme, arraconat en el sisè lloc.

D'aquesta manera, la diferència va arribar a ser de 4,1 segons quan faltaven catorze voltes per al final de la cursa. L'avançament de Rossi a Dovizioso, però, va donar ànims a Il Dottore, que va veure que era possible atrapar Márquez. El motiu va ser el compost de la roda de darrere, que va resistir més la degradació. Així, va començar la remuntada d'un segon cada tres voltes fins arribar a la igualtat gairebé total tres voltes abans de l'acabament. Aquí va començar el carrusel d'avançaments i la caiguda de Márquez en no poder superar el segon intent de Rossi. A més, no va poder aixecar la moto i no va sumar cap punt.

Derrota dolça de Rins

En Moto2, Àlex Rins va perdre el lideratge a mans del francès Zarco, en una cursa en què el guanyador va tenir una enganxada amb Tito Rabat que va acabar amb el català fora del traçat i remuntant fins al dotzè lloc final. Rabat va acusar el gal d'haver-lo tret de la pista i aquest va respondre que el seu oponent corria massa. Després, el francès se les va tenir amb Simeón, que va acabar fora de cursa, i Lowes, però va ser Rins el que va anar de menys a més i va assolir el segon lloc.

En Moto3 continua el domini de Danny Kent, que ahir va guanyar la segona cursa seguida, amb una clara diferència respecte del basc Vázquez i de l'empordanès Viñales, que van pujar al podi.