Amb l'1-3 aconseguit dimecres al Parc dels Prínceps, el Barça ho té tot a favor per aconseguir el seu pas a les semifinals de la Lliga de Campions i eliminar el PSG. Des de la temporada 2005-06, quan es va aconseguir el segon dels quatre títols blaugrana, l'equip català ha estat sempre en el penúltim graó de la competició menys dos cops. Tan sols l'entrenador, Luis Enrique, va posar ahir la nota de prevenció anunciant que no se sent favorit, tot i el magnífic resultat a l'anada de l'eliminatòria.

El Barça podrà comptar amb un Dani Alves que no va jugar a París per sanció i l'entrenador també té l'alta d'Iniesta, recuperat del cop al sacre de la setmana passada, que podria entrar a l'onze inicial si el tècnic ho creu oportú. La derrota més clara dels catalans en tota la temporada ha estat el 3-1 encaixat al Bernabéu i al Camp Nou s'ha perdut amb el Celta i el Màlaga per 0-1, un resultat que si aquesta nit es repetís serviria al FC Barcelona per passar l'eliminatòria.

Luis Enrique difon el missatge que "encara cal fer els deures, no som a semifinals". Durant la roda de premsa d'ahir el tècnic asturià va afirmar que l'entrada en l'onze del París Saint-Germain de Verratti i Ibrahimovic "incrementarà" molt el potencial futbolístic de l'equip de Laurent Blanc, si bé també va puntualitzar que "estilísticament" eñ rival no variarà gaire.

L'entrenador del Barça ha avisat als seus jugadors que "estiguin ja preparats per a un partit similar al de l'anada, o molt diferent. Segur que hi haurà moments que seran complicats". Pel que fa al desgast físic va comentar que "estem en un nivell similar els dos equips; no era el cas del València, que dissabte es trobava molt més descansat que no pas nosaltres". Va assenyalar la presència d'Ibrahimovic al partit d'avui com "una motivació extra" i va desmentir que hagués vetat el fitxatge de Verratti quan ell dirigia la Roma. De cara a la recta final de la temporada, amb el seu equip en plena lluita pels tres títols possibles, Luis Enrique va afirmar que "tinc sensacions positives". Preguntat en dues ocasions per si la temporada vinent continuarà en la banqueta del Barça, va respondre que "tinc la motivació centrada en el partit amb el PSG, que és la única cosa que puc controlar".

Blanc: "res a perdre"

L'entrenador del PSG i exjugador del FC Barcelona, Laurent Blanc, va reconèixer ahir la dificultat de superar l'eliminatòria dels quarts de final amb el Barça però també va afirmar que "després de l'1-3 al nostre camp, no tenim res a perdre, sortirem amb l'ambició de donar la volta al resultat".

Blanc es va queixar molt de les llargues temporades que suporten els futbolistes professionals: "són massa llargues i els calendaris són demencials". En tot cas, el tècnic del PSG vol mostrar, aquesta nit al

Camp Nou, que "no sóm l'equip que es va veure al nostre estadi, ho podem fer molt millor". Dos dels homes que poden canviar la cara del campió francés són Verratti i Ibrahimovic; en canvi, els que no han viatjat finalment són Motta i el central Thiago Silva, lesionat en el partit d'anada.

"Hem de demostrar al terreny de joc que sabem tenir possessions llargues de pilota, que podem fer molts gols i no rebre'n cap" va dir Laurent Blanc davant la premsa.

Sobre l'estat emocional de David Luiz després que durant el partit de dimarts Luis Suárez el deixés ben retratat amb els seus túnels, Blanc va defensar el seu jugador: "ell no estava a punt, arran de la lesió que va tenir, per jugar una bora a un gran ritme de competició. Podia ser a la banqueta però no havíem previst que pogués jugar una hora i vint minuts. Estava molt just en la seva recuperació física".