El Barça veu perillar la seva participació a la Final Four de Madrid després de perdre per un igualat 73 a 71 amb l'Olympiacos en el tercer matx dels quarts de final a Atenes, de manera que deixa la sèrie amb un 2 a 1 favorable als grecs. Els de Xavi Pascual estan obligats ara a guanyar dos partits, el proper, dijous de nou a la pista grega, en què els locals tindran la primera oportunitat d'eliminar els blaugrana.

Després d'un tercer quart excel·lent, en què el Barça va capgirar el marcador, l'equip de Pascual va completar un inèdit darrer quart en què només va anotar una cistella de pista i el primer punt va arribar quan ja havien passat sis minuts i mig.

Malgrat el baix to del Barça en el darrer període, l'Olympiacos va cometre errors continuats en atac, fet que va permetre als blaugranas tenir a les seves mans la victòria, concretament en dues errades que Oleson des de llarga distància, podent capgirar el marcador.

Els dos equips van estar molt entonats en l'anotació en el primer quart (23-26). Una bona actuació de Pleiss en l'arrancada del segon quart va mantenir el Barça dins del partit tot i qua va començar a afluixar en defensa (44-36). Després del descans, un parcial de 0 a 7 va deixar el marcador en 48 a 46 abans del 57-58 al final del tercer quart. En el tram final, un 7 a 0 local va marcar i molt l'esdevenidor.