Poques oportunitats tan clares com la d'ahir tindrà l'Atlètic de Madrid de superar el seu rival ciutadà en una eliminatòria de Copa d'Europa. Un Reial Madrid tocat, fos, amb quatre absències i encomanant-se a solucions com posar Ramos al mig del camp i recórrer a Chicharito, en va tenir prou amb un gol del mexicà tres minuts abans del final per classificar-se per a les semifinals de la Lliga de Campions. I tot i les limitacions, ho va fer amb justícia, perquè va ser l'únic dels dos que va voler atacar i, a més, quan entrava en un terreny perillós, es va veure afavorit per la clara i absurda expulsió d'Arda Turan, al minut 75.

Ancelotti va sorprendre d'entrada amb la posició de Ramos al mig del camp, un lloc que no ocupava des d'un partit d'infaust record per als blancs, una derrota al Camp Nou la temporada passada. Els blancs van dominar els primers minuts amb un Chicharito Hernández molt mòbil i un parell de xuts en el quart d'hora inicial. Als quinze minuts de joc, l'Atlètic es va desvetllar amb rematades de Koke i Gámez, però va ser poca cosa.

El Madrid, amb molts problemes per generar joc i un Cristiano apagat, hi posava voluntat, però només s'acostava en llançaments de falta llunyans i, sobretot, en una ocasió de Cristiano al minut 43 que, com en el partit d'anada, es va tornar a trobar un gran Oblak. El partit estava lluny de desllorigar-se i semblava que cap dels dos equips feia el pas necessari per superar el rival, el Madrid perquè no podia i l'Atlètic perquè semblava que no podia.

Expulsió decisiva

En els primers minuts de la segona part, el Madrid ho va tornar a intentar, amb una rematada en fora de joc de Chicharito i dos cops de cap, de Ramos i Varane. Com més avançava el partit, però, més semblava que l'Atlètic s'imposaria. Simeone havia corregit l'errada de fer entrar Saúl de titular i l'aparició de Raúl García va aportar més poder. Al minut 69 Koke no va pentinar una pilota que hauria deixat sol Mandzukic i aleshores va arribar l'estupidesa d'Arda Turan. El turc, amb targeta groga, va fer una planxa a l'àrea contrària a Ramos i va veure el camí dels vestidors.

Simeone es va acular més, va fer entrar Giménez, un tercer central, i Oblak va salvar el gol al minut 79 a rematada, novament, de Chicharito. A la quarta ja no va poder fer res. James va iniciar una jugada per la dreta, va combinar amb Cristiano, aquest es va aprofitar del desajustament defensiu matalasser i va fer la passada de la mort perquè Chicharito, arraconat fins ahir pel seu entrenador, fes el gol més important de l'any fins ara.

L'Atlètic ho va intentar amb un xut alt de Raúl García, però ja era massa tard. El Madrid va guanyar el primer dels vuit partits que ha enfrontat els dos equips enguany, però va ser el més important, el dia que més ho desitjava.