El pierenc Toni Bou comença aquest matí, hora nostra, la defensa dels seus vuit títols mundials a l'aire lliure. Ho farà a Motegi, al Japó, on aquest cap de setmana es disputen les dues primeres proves del campionat. Amb la força que li dóna el Mundial d'X-trial, guanyat a l'hivern, i també la darrera victòria al Campionat d'Espanya, Bou intentarà fer dos bons resultats en una cursa en què l'any passat hi va haver un triomf del seu company d'equip al conjunt Repsol Honda, Takahisa Fujinami.

Com a mínim, Bou arriba a Motegi en millors condicions que l'any passat, ja que aleshores tenia una lesió a les costelles i va haver de córrer amb molt dolor. Tret d'aquest problema, Motegi és un circuit que va molt bé a l'anoienc, ja que hi ha aconseguit un total d'onze victòries i 23 podis.

La cita també significarà el debut al Mundial d'una de les promeses més importants del trial espanyol, el basc Jaime Busto, que va ser campió del món júnior la temporada passada i ja ha fet bons registres a les primeres proves de l'estatal.

Sense cap problema

En arribar al Japó, Bou va explicar que "el campionat del món és sempre una competició molt especial, i els últims anys ha estat molt difícil per a mi. Els rivals pressionen i aquest serà un any en què no ens podem despistar, fet que encara em motiva més".

El campió va recordar que "arribo molt bé a aquesta prova, sense cap lesió i la moto funciona molt bé. Hem treballat molt aquest hivern per posar-la a punt. És important arribar d'aquesta manera a la primera cursa de l'any".