Dos gols en una bona primera part, un Neymar i un altre de Leo Messi, han permès al Barça sumar la victòria al camp de l'Espanyol (0-2), en un dels partits més complicats que li quedaven com a visitant en aquest final de temporada.

Tot i jugar amb deu futbolistes des del minut 54, per expulsió de Jordi Alba, els de Luis Enrique Martínez no han tingut cap problema per mantenir el liderat en un partit que han jugat amb molta solvència i no han donat opcions al rival.

Amb aquest triomf, continua la ratxa dels blaugrana al Power8 Stadium, on no perden des de 2007. En les últimes sis temporades, el Barça ha aconseguit quatre triomfs i dos empats.

Sabia el Barça el que es jugava avui, segurament en el territori més hostil que pot trobar-se. Sabien els blaugrana que avui no guanyarien la Lliga, però sí la podien perdre i per això els de Luis Enrique han jugat amb la màxima intensitat possible des de l'inici

La primera mitja hora dels blaugrana ha estat exquisida davant un rival que perseguia la pilota com si fos una ombra. Lluïa Messi, però l'equip complet brillava en la pressió, sobresortien els carrilers, Suárez i Neymar, també la solvència de la mitjana i la solidesa defensiva.

I amb aquesta intensitat, les ocasions s'han succeït davant la porteria d'un desconcertat equip blanc i blau. Al primer toc, el Barça ha controlat cada segon del partit i cada centímetre del terreny de joc. Quan l'Espanyol ha volgut adonar-se'n, el Barça ja guanyava per 0-2 en 23 minuts.

La primera ocasió la ha tingut Neymar al minut 2. El brasiler ha desconcertat Arbilla i Lucas Vázquez, qui intentava ajudar en les cobertures però sense èxit.

Messi estava omnipresent i Iniesta se sentia bé. Per això, el Barça ha funcionat com un rellotge. Suárez, al minut 5, ha obligat a Casilla a intervenir i en el 11, Neymar no ha estat encertat en una altra bona aproximació.

La inèrcia del partit indicava que el gol del Barça no trigaria i ha arribat al minut 17 després d'una gran acció col·lectiva. Messi ha iniciat la superioritat amb una passada en diagonal a l'esquerra sobre Alba, amb un moviment subtil Suárez ha deixat passar la pilota i Neymar ha marcat a porta buida.

Els locals, en estat de xoc, eren incapaços de sobreposar-se al joc dels blaugrana que, molt còmodes, cada vegada creien més en el seu futbol. Sense recursos, l'equip de Sergio González cedia cada vegada més terreny, abans de la mitja hora, el percentatge de possessió era escandalós (20-80) i les ocasions se succeïen.

El 0-2 ha arribat en una protestada acció pels locals. Luis Suárez, posició dubtosa, ha servit a Leo Messi en el segon pal i l'argentí pràcticament ha decidit el partit.

A partir de llavors, amb orgull, l'Espanyol ha buscat la pilota i ho ha tingut una mica més, però sense arribar a rematar a la porta blaugrana. Els barcelonistes, lluny de confiar-se, han decidit fiar-ho tot a la contra i en una d'elles Suárez ha habilitat Neymar i Casillas ha tornat a lluir-se.

L'Espanyol ha sortit disposat a descomptar ràpidament. Ha posat empenta, més cor i múscul. Dos córners han animat la grada en una sortida amb efecte xampany.

Si faltaven emocions, entre Alba i Mateu Lahoz han regenerat l'espectacle. Alba ha protestat una acció, ha estat amonestat amb groga, ha continuat amb les seves protestes i ha estat expulsat en el minut 54, però jugar amb deu no ha estat un problema per als de Luis Enrique.

El Barça ha tingut dues accions per marcar el tercer, en ambdues Luis Suárez ha estat protagonista. A la primera va assistir Messi (min.57) i la pilota ha acabat al pal, en la segona ha cedit el gol Neymar, però el brasiler ha fallat en una situació immillorable.

Ha entrat Salva Sevilla per Abraham a l'Espanyol i Mathieu per Rafinha, en un intent de Luis Enrique per apuntalar la defensa. Hna trobat a faltar els locals més presència de Sergio García en el joc, el capità, sempre en terra de ningú, ha estat el protagonista del primer remat a porta del seu equip, per llavors havien passat 69 minuts.

Abans del final del partit, el Barça ha pogut incrementar el seu avantatge jugant a la contra, però ni Suárez (min 71) ni Messi (min.77) han estat encertats. Stuani ha tingut l'única ocasió del seu equip per descomptar en el minut 86.

Un minut després ha entrat en joc Xavi, que ha jugat el seu partit 500 en Lliga amb la samarreta blaugrana. Amb el triomf aconseguit avui, els de Luis Enrique es mantenen líders a cinc partits per al final. Ha de jugar tres partits a casa (Getafe, Reial Societat i Esportiu) i dos fora (Còrdova i Atlètic de Madrid).

Fitxa tècnica

0 - Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Moreno, Duarte; Lucas, Abraham (Salva Sevilla, m.61), Cañas, Víctor Álvarez (Montañés, m.74); Sergio García i Caicedo (Stuani, m.70).

2 - Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Iniesta (Xavi, m.87), Rafinha (Mathieu, m.64); Messi, Suárez (Rakitic, m.80) i Neymar JR.

Gols: 0-1, m.17: Neymar Jr 0-2, m.23: Messi.

Àrbitre: Mateu Lahoz (C. Valencià). Ha mostrat targeta groga a Sergio García (min. 22), Álvaro (min.59), Arbilla (min. 63), Lucas (min.73), Cañas (min.80) i Busquets (min.83). Ha expulsat al minut 54 Jordi Alba per doble amonestació ja Moreno al minut 91.

Incidències: Han assistit al partit 30.253 espectadors en partit disputat al Power8 stadium. Els aficionats del gol nord han protestat durant el primer temps i no han ocupat els seus llocs a la grada fins a la segona part.