El Monbus Igualada no va poder aixecar la Copa de la CERS, el que hauria estat la culminació ideal del cap de setmana, però la Final Four ha deixat un molt bon regust a la capital de l'Anoia i ha gaudit dels elogis de la federació europea. La copa se l'ha va endur al capdavall l'Spòrting Club de Portugal. Els de Lisboa van derrotar després d'una pròrroga i penals el Reus Deportiu, anit a les Comes.

Els portuguesos havien eliminat dissabte el Monbus per 2-3, i amb el gol d'or a la pròrroga. No es va aconseguir el títol però Igualada sí que ha guanyat l'honor d'haver organitzat "la millor fase final de la Copa CERS" segons les paraules textuals de Fernando Graça, que és el directiu portuguès que presideix la federació europea. Graça feia la menció ahir, en el descans de la gran final, que "normalment hi ha problemes d'última hora en aquest tipus d'esdeveniments. Però aquí l'organització ha estat de deu".

Graça també va voler agrair l'hospitalitat que han trobat equips i aficionats visitants a la capital de l'Anoia: "aquests dies, els forasters ens hem sentit molt a gust i molt ben acollits". L'organització de la Final Four ha suposat un revulsiu per al club arlequinat, que ha viscut intensament el cap de setmanam i, quant a la ciutat, la Final Four "ha aportat beneficis econòmics molt rellevants per la inversió que ens ha representat", manifestava ahir l'alcalde Marc Castells, que va afegir que "l'hoquei ha marcat, en el terreny esportiu, el que és l'ADN d'Igualada".