Gran nit, i ja en van unes quantes, dels davanters del Barça. Tot plegat, en un partit en què l'equip de Luis Enrique va atropellar sense miramens un Getafe que es va veure superat en tots els registres i que va acabar encaixant una clara golejada (6-0) gestada sobretot gràcies a un primer temps per emmarcar dels locals. El naugrafi madrileny va tenir molt a veure amb l'excels estat de forma de Messi, Luis Suárez i Neymar; entre tots ells van marcar 5 dels 6 gols del seu equip. A la festa s'hi va sumar Xavi, autor del quart.

El Barça va regalar una primera part al Camp Nou de luxe, en la qual va desplegar totes les seves virtuts en atac i es va trobar amb el seu trident realitzador al màxim nivell d'inspiració, situació a la qual el Getafe poc o res va poder fer. L'equip de Pablo Franco ho va tenir clar des de l'inici, quan es va recollir en uns vint metres per tancar tots els espais i evitar que el Barça col·loqués pilotes interiors perquè en una paret algun blaugrana es pogués trobar un xut franc o un jugador en situació de gol.

L'invent li va sortir prou bé, a canvi de cedir gairebé completament la pilota, cosa que va suposar per als blaugranes percentatges de control superiors al vuitanta per cent. Així, mentre que el Barça tocava i movia, encara que no generava gairebé res, en una passada interior de Bartra, un peu d'Arroyo va colpejar Luis Suárez, que va caure a l'interior de la gran. Messi es va encarregar de llançar el penal i va optar per una de les seves trapelleries: fer-ho a l'estil Panenka, picant la pilota perquè aquesta entrés morta pel costat contrari per on s'havia llançat Guaita (1-0).

Abans que el Barcelona atropellés el Getafe poc abans de la mitja hora, els madrilenys van poder marcar en una mala sortida de Bravo, que a mig camí va veure com Freddy li marcava una vaselina que a punt va estar d'entrar. Si no ho va fer va ser perquè el xilè va treure la pilota a la línia de gol. Al minut 24, nova ocasió per al Getafe en un córner. La rematada va inquietar l'àrea barcelonista i els més de 60.000 espectadors, que no les tenien totes malgrat l'avantatge a l'electrònic.

Pluja de gols

A partir d'aquell moment, la maquinària blaugrana va començar a funcionar fins convertir-se en una autèntica piconadora. Una gran assistència de Messi per a Luis Suárez va permetre a l'uruguaià fer el segon a la mitja volta (2-0). En el 28, després que un minut abans Bravo aturés a terra una pilota disparada per Emi, una pilota robada per Suárez a la frontal va permetre perquè Neymar, amb gran habilitat, superés Guaita (3-0). Dos minuts després, en una bona combinació blaugrana, Xavi va rebre a la frontal i va llençar un xut precís al pal llarg (4-0). El festival el va arrodonir una altra vegada Suárez, a cinc minuts d'acabar la primera part, finalitzant d'un fort xut també des de la frontal una bella acció de combinació dels seus companys (5-0). La mitja dotzena va poder ser en una passada d'Adriano a la qual Messi no va arribar.

Quan semblava que el descans calmaria les coses, a l'inici de la represa el Barça va seguir a la seva. Messi va trobar-se amb la pilota a l'interior de l'àrea i, al minut 47, va batre Guaita de nou amb un xut creuat i lluny de l'abast del porter (6-0).

A partir de llavors, els de Luis Enrique van treure el peu de l'accelerador, tot i que també van gaudir d'alguna ocasió per ampliar l'avantatge. Com en una centrada de Neymar en la qual Suárez va rematar massa alt.

Amb tot dat i beneït, el tècnic blaugrana va moure la banqueta però per evitar qualsevol polèmica va reservar el seu trident atacant. "Ens estava donant un bon resultat i he cregut que era millor deixar-los al damunt de la gespa", es va justificar el mateix Luis Enrique en la posterior roda de premsa. Un xut al pal de Freddy, una gran jugada de Messi que va acabar en res, un xut desviat de Luis Suárez i un llençament de falta de Neymar que no va entrar per poc van servir per culminar el partit.