El Parlament de Catalunya va aprovar ahir una modificació de la llei d'exercici de professions de l'esport que establirà nous tipus d'acreditacions de formació per al reconeixement d'aquesta activitat professional, a més d'equiparar la legislació catalana al marc europeu en aquest àmbit.

Amb els 101 vots a favor de la majoria de grups (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP), l'oposició del PPC i l'abstenció de Ciutadans, va sortir endavant la major part de la modificació de llei, que estableix els nous títols pels quals es podrà acreditar la formació per exercir les professions de l'esport.

Una de les modificacions que ha generat més polèmica ha estat la que estableix una "equiparació" dels convenis i acords catalans als del "marc europeu de qualificacions". En aquest sentit, el PPC va carregar contra la llei i va dir que hauria de ser "derogada", mentre que Ciutadans va criticar que el procés de modificació de la llei hagi estat "arreglat" pel Govern i que només s'han dut a terme "dues reunions" per debatre aquests canvis proposats.

Una altra modificació sense acord general va ser la que proposa la inscripció dels "professionals amb formació i experiència contrastada" -abans de la posada en marxa de la llei- en un "registre de professionals", proposta en què el PPC va votar en contra, i ERC i la CUP es van abstenir.

La llei aprovada ahir regularà quatre tipus de professions de l'esport: professors d'educació física, monitors esportius, entrenadors i directors esportius, que hauran d'acreditar la seva formació en aquest àmbit a través dels certificats enunciats a la llei recentment modificada.