«El Barça és el vaixell insígnia del catalanisme i és lamentable que estiguin fent servir instruments d'aquest tipus amb causes que haurien de ser més nobles» ha assegurat Cardoner, aquest matí, en declaracions a RAC1. Es refereix Cardoner a la decisió del jutge José de la Mata, que ha acordat portar a judici a l'actual president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, el seu antecessor en el càrrec, Sandro Rosell, i el propi club, com a persona jurídica, per tres delictes fiscals en el fitxatge del davanter brasiler Neymar da Silva.

Des del club s'ha viscut amb sorpresa aquesta decisió, malgrat que una instància superior, la Sala de l'Audiència, va dictar una diligència d'ordenació que manté paralitzat aquest tràmit fins que es resolgui un recurs sobre el jutjat que seria competent per instruir el cas. «Estic sorprès per aquesta celeritat judicial. És una evidència que estem anant amb presses i les presses no són bones companyes de viatge en temes judicials. Estem parlant d'una imputació del nostre club i del nostre president. És una imprudència absoluta i això fa aixecar suspicàcies» ha dit Cardoner. A més, el vicepresident ha relacionat els èxits esportius del club amb l'anunci d'actuacions judicials. Es refereix al fet que l'endemà de la classificació del Barça per a la final de la Champions es va produir l'anunci del jutge de la Mata. «Sembla que sempre que tenim una gran alegria esportiva es necessiti rebaixar-la l'endemà amb una notícia de fora de l'àmbit esportiu».

Respecte a la final de la Champions, Cardoner ha admès que sempre ha estat partidari de no enfrontar-se al Reial Madrid. «Els problemes, millor evitar-los. El millor era que l'eliminés un altre club i que el Madrid no arribi on sí que ha arribat el Barça» ha comentat. Sobre les entrades de la final, el vicepresident ha comentat que el club està a l'espera de la quota atorgada per la UEFA, però suposa que estarà entre 15.000 i 20.000 entrades per al partit de Berlín.