La vint-i-cinquena edició de la Núria-Queralt, prova que organitza l'Associació de Munta- nyencs Berguedans, va estar marcada per la forta calor. Tant, que va provocar que dels 106 corredors que van sortir només 42 aconseguissin recórrer els 95 km del traçat previst, tot i que, com ja es va fer l'any passat, es va evitar moltes zones assolellades i es va passar per indrets més ombrívols.

Per commemorar els 25 anys d'aquesta clàssica cursa, la FEEC va considerar-la Campionat de Catalunya d'Ultrafons. El vencedor masculí i per tant campió català va ser Carles Sánchez, participant de Cabrera que pertany als Mountain Runners del Berguedà, amb un temps de 13 h 10' (l'any passat, amb el mateix recorregut, el primer va arribar amb 11h 35'); darrere seu es van classificar Jordi Uró, de Prats de Lluçanès i dels Mountain Runners del Berguedà (campió d'Europa de raquetes de neu) amb 14 h 25', i Lorenzo Aguado, de Sant Feliu de Guíxols i del Matxacuca amb 15 h 00''. La primera classificada femenina va ser Marian Carbajosa amb 19' 06'', seguida de Queralt Solé, de Berga, amb 20' 22'' (no va acabar cap més noia).

Paral·lelament a la Núria-Queralt es va córrer la tercera edició de la Bagà-Berga Trail Nit, una cursa nocturna de 44 km puntuable per a la Copa Catalana de resistència. El primer a creuar la meta a Berga va ser el local Jordi Noguera (Mountain Runners del Berguedà) amb un temps de 5 h 04', seguit de Tommi Tölkkö (de Begues), amb 5 h 26', i d'Oriol Rego (Mountain Runners del Berguedà), de Berga, amb 5 h 34'. Entre les fèmines, primer lloc per a Dolors Morcillo (UECAnoia), de Caldes, amb 7 h 51', seguida de Mónica Oliván, de Tortosa, amb 8 h 25', i de Maite Martínez (Punk Trail), de Sant Joan de Vilatorrada amb amb 8 h 53'.