El Barça va entregar ahir els galons d'equip gran al Celta i va claudicar a Balaídos en una nit dantesca dels homes de Luis Enrique. El tècnic va avisar abans del partit que, si no posaven intensitat en totes les accions, ho passarien malament, i l'avís es va convertir en una realitat sobre la gespa. Els gallecs, amb una marxa més, van fer el que van voler amb els blaugrana, sense punteria davant un Sergio incommensurable. Amb la porteria coberta, els de Vigo es van entregar a la màgia de Nolito i Aspas. Ben protegits per un mig del camp treballador i ordenat, els dos davanters van volar sobre la gespa i van deixar retratats els defenses blaugrana, especialment, Piqué i Alves. El resultat va ser contundent, potser excessiu, veient les ocasions dels dos equips, però l'ambició d'uns respecte als altres sí que va ser exagerada.

El Celta va deixar clar des del xiulet inicial que sortia amb la intenció de jugar de tu a tu amb el campió d'Europa, tot i que les primeres ocasions van ser per a Messi i Neymar, que van topar amb Sergio. I amb el partit sense control, els gallecs van donar un cop sobre la taula i van despullar les vergonyes del Barça en un obrir i tancar d'ulls. El primer va ser Nolito, extramotivat ahir, que va rebre una pilota a l'interior esquerre de l'àrea i la va adormir. Va aixecar el cap, va fixar el seu objectiu, i va disparar un precís i suau xut amb rosca que va fregar la tova mà de Ter Stefen abans de picar el pal i entrar al fons de la xarxa.

Balaídos era una festa, i Piqué s'hi va afegir quatre minuts després, quan va perdre una pilota al mig del camp que va deixar sol Aspas, que el va deixar enrere amb un esprint fins a plantar-se davant del porter alemany, al qual va superar aixecant la pilota amb classe. Aleshores, va arribar el millor moment pel Barça en la primera meitat, que és quan l'àrbitre va enviar els jugadors als vestidors.