La Cursa de la Penya Blaugrana de Santpedor va celebrar ahir una vint-i-tresena edició amb més de dos cents atletes i les victòries de dos participants que van col·locar per primera vegada els seus noms al palmarès de la prova. El triomf absolut va ser per a Miki Solé, del Running Les Franqueses, amb un temps de 33'37'' que va quedar, en tot cas, lluny del millor temps de a prova que va repetir la distància de 10 km habituals. Entre les dones, la victòria final va ser de Meritxell Soler, la sanjoanenca de l'Avinent, que va entrar primera a la meta de Santpedor amb 39'05''.

La cursa va tenir, pel que fa a la prova gran dels 10 quilòmetres, la inscripció de tres cents atletes, i en la línia de sortida van ser a la fi uns dos cents i escaig els que van fer la ruta establerta. Una xifra que s'ha de qualificar de força inferior a la que hi havia en edicions anteriors quan la participació es trobava al voltant dels cinc o sis cents atletes, havent-se arribat inclús fins a 800 en les edicions de més requesta. També cal tenir en compte que en aquest cap de setmana es troben programades 31 curses de fons al territori català.

En la categoria masculina, Solé va marcar distància en els darrers quilòmetres amb la resta d'atletes capdavanters. Va treure 8 segons al subcampió de la prova que va ser Xavi Tomasa (CA Barcelona). Es va completar el podi amb Abel Casalí, que va entrar a més d'un minut del vencedor. El quart classificat va ser el solsoní Sancho Ayala, per davant de Marc Valdés i del participant del JAB berguedà, Guillem Fernández.