La corredora manresana d'utlratrails i resident a Berga, Núria Picas, ha estat escollida la millor esportista catalana de l'any 2015. Picas rebrà el guardó com millor esportista femenina i el central del Futbol Club Barcelona, Gerard Piqué, ho farà com esportista masculí. Aquestes distincions les atorguen conjuntament la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) i el diari Sport. El jurat qualificador s'ha reunit i ha decidit els diferents premis que s'aniran coneixent en les properes hores. El lliurament serà en el transcurs de la 19a Festa de l'Esport Català que es farà el proper 25 de gener del 2016.

Núria Picas, de 38 anys, s'ha proclamat enguany campiona del Ultra Trail World Tour i ha confirmat que és tota una referència mundial en les curses de muntanya de llarga distància. Pel que fa a Gerard Piqué, ha estat part integrant del Barça que ha aconseguit un nou triplet en haver guanyat la lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions. Piqué i Picas relleven als guanyadors del 20014 que van ser els motociclistes Marc Márquez i Laia Sanz.

Després que es fes públic el guardó, l'atleta ha assegurat que, per a ella, 'és un honor haver estat escollida millor atleta del meu paí, i més al costat d'un gran referent del futbol mundial', en referència a Piqué. A més, Picas ha destacat que guardons com aquest són 'un reconeixement al nostre petit esport i és gràcies a trofeus com aquest que ens ajuden a que les curses de muntanya siguin més conegudes'.