El jutge únic del Comitè de Competició de la RFEF ha decidit expulsar el Real Madrid de la Copa del Rei per alineació indeguda del jugador del Denis Cheryshev en el partit d'anada dels setzens de final jugat el dimecres, i que els blancs van guanyar per 1-3.

El Cadis va presentar aquest dijous un escrit de denúncia davant la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per la presumpta alineació indeguda de Cheryshev en el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei, disputat dimecres passat l'estadi Ramón de Carranza.

Per la seva banda, el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va comparèixer ahir dijous en roda de premsa per defensar que el seu club no va incórrer "en alineació indeguda" i va assegurar que la llei està de part del club blanc perquè ningú no va notificar a Cheryshev que estava sancionat després de veure tres targetes grogues en la passada edició de la competició. El màxim mandatari madridista, que es va reunir amb la seva Junta Directiva i amb els serveis jurídics del club blanc, va invocar a l'article 41 apartat 2 del Codi Disciplinari de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com a argument per asseverar que el Reial Madrid no va incomplir enfront del Cadis.

"Les resolucions sancionadors no produiran efectes per als interessats fins a la seva notificació personal", va manifestar Pérez, que va llegir l'article amb el qual el Reial Madrid, segons la seva opinió i la dels serveis jurídics del club, dóna la raó al Reial Madrid.

"És un principi essencial i bàsic de tot dret sancionador que la sanció no és eficaç, és com si no existís fins que se li notifica al sancionat, va afegir. A més, va assenyalar que Cheryshev va informar al Reial Madrid que ningú li va notificar la sanció i el president madridista va recalcar que, per tant, aquesta "no és eficaç".

Uns moviments que, a la llum de la decisió del jutge únic del Comitè de Competició, no han aconseguit els seus objectius.