El Chelsea va confirmar ahir la destitució del seu entrenador, José Mourinho, després d'un poc menys que apocalíptic inici de la temporada en què l'equip és un punt per sobre del descens a la lliga anglesa i el tècnic s'ha barallat amb mitja plantilla i amb membres del cos tècnic. Ahir encara no se sabia qui el substituiria, malgrat que totes les fletxes apunten cap a l'holandès Guus Hiddink, que ja havia estat a la banqueta de Stamford Bridge en una etapa anterior.

L'equip de l'oest de Londres va emetre ahir un comunicat en què deia que "el Chelsea i José Mourinho han decidit avui deixar de treballar junts de mutu acord. Tots al Chelsea agraïm a José la seva immensa contribució". Acaba aquesta segona etapa amb un títol de lliga, la temporada passada, com a fita principal.

Mourinho, que ara té 52 anys, ja havia entrenat el Chelsea entre els anys 2004 i 2008. L'any passat va guanyar la Premier amb vuit punts de diferència respecte del segon classificat, però en aquest inici de temporada ha perdut nou dels setze partits disputats i no ha pogut complir la renovació per quatre anys del seu contracte, que va signar el 7 d'agost.

Novament, se'n va sense haver pogut guanyar la Lliga de Campions amb el Chelsea. Ho va fer abans amb el Porto i amb l'Inter de Milà. En els dos últims anys ha estat eliminat per l'Atlètic de Madrid en semifinals i pel París Saint-Germain a vuitens de final.

A més, a principi de temporada es va veure immers en una polèmica amb la doctora Eva Carneiro, a qui hauria insultat per sortir al camp a atendre Hazard i que va acabar amb la sortida de la metgessa del club. A més, va ser castigat amb un partit de suspensió i una multa de 50.000 lliures (69.500 euros) per criticar els àrbitres i una altra de posterior de 55.600 euros per anar a parlar amb el col·legiat durant la mitja part d'un partit entre el Chelsea i el West Ham.

Futur incert

Després de la sortida de Mourinho del Chelsea, no queda clar quin serà el futur del portuguès. Sempre ha manifestat la seva devoció per la lliga anglesa i fa anys es va parlar d'ell com a substitut d'Alex Ferguson al Manchester United. A causa de la mala posició de Van Gaal als red devils, seria una possibilitat, tot i que possiblement per a la temporada vinent.