E

l 17 d'octubre del 1986 van passar dos fets transcendentals per a la història de l'esport de casa nostra. A Lausana, Joan Antoni Samaranch desvelava que Barcelona havia estat escollida seu dels Jocs Olímpics del 1992. Simultàniament, naixia qui havia d'aconseguir tot un rècord de mundials en el seu esport, el pierenc Toni Bou. El 2016, doncs, serà un any per celebrar les dues efemèrides i l'anoienc intentarà arribar al seu aniversari número 30 amb el 20 al cap, el de les dues desenes de mundials als quals pot arribar.

El millor pilot de trial de la història explica que "després d'uns dies de vacances ja ens hem posat a treballar per a la propera temporada, que començarem per l'indoor, que segurament serà tan disputat com l'últim any". Explica que "l'X-Trial 2016 serà un campionat molt difícil perquè en un calendari tan curt, de quatre curses, sempre pot passar qualsevol cosa que t'ho compliqui. Però lluitarem com sempre i anirem a guanyar el títol número 10, que és un gran repte i ens fa molta il·lusió".

Grans superioritats

Fent un repàs del 2015 que s'acaba, a més dels dos campionats del món, Bou ha guanyat els dos estatals i també la seva onzena Copa de les Nacions. El certamen més important de la temporada és el Campionat del Món a l'aire lliure, en què "vaig guanyar nou curses consecutives i un total de tretze al final de la temporada. Mai no n'havia aconseguit tantes. El més important és que quan no podia guanyar, era segon". A més, va fer un pas endavant "en les curses fàcils, que em costaven més. L'hivern passat, però, vaig estar treballant molt el non-stop a Andorra i he millorat en aquest tipus de curses. Moralment ha estat una gran victòria per a mi".

Als trenta anys, encara no pensa en la retirada i té corda, però hi ha qui pensa que el seu successor ja ha aparegut: el basc Jaime Busto, del seu mateix equip, que va guanyar l'última cursa del campionat d'Espanya, a Cal Rosal. Segons Bou, "no em va sorprendre la seva victòria. El Jaime ha anat molt fort aquest any i ha estat a punt de pujar al podi en curses del Mundial". El 9 de gener, a Sheffield, comença un nou repte, arribar als vint a punt de fer-ne trenta.