Un Barcelona Lassa molt seriós ha desarmat avui a l'actual campió de Lliga, el Reial Madrid, al qual ha tornat a guanyar a domicili (84-91) el dia en què es complien sis anys de la seva última victòria en el Barclaycard Center, on acumulava cinc derrotes consecutives en Lliga regular.

En el primer clàssic de la temporada, l'equip de Xavi Pascual ha evidenciat que aquesta vegada té un bloc més sòlid per intentar trencar l'hegemonia d'un Reial Madrid que l'any passat ho va guanyar tot i que també serà el seu rival en el Top 16 de l' Eurolliga.

Es veien les cares per primer cop aquesta campanya en un abarrotat pavelló el millor atac de la competició -el de l'equip blanc, amb 92 punts per partit- i la millor defensa del campionat, la d'un Barcelona que només encaixa 67,7 punts de mitjana.

Des del salt inicial, els catalans han sortit més entonats en atac, amb Tomic, Satoransky i Doellman com a referents de cara al cèrcol, mentre que en defensa han sabut tancar la zona als actuals campions, que han tingut més pèrdues de les habituals i es mantenien en el xoc amb els punts de Sergio Llull i Felipe Reyes, els únics que aconseguien anotar.

Amb vuit punts de desavantatge, Pablo Laso ha demanat temps mort a dos minuts del final del quart i ha mogut la seva banqueta. Llavors han arribat dos triples de Maciulis i dos consecutius de Carroll que han posat per primera i única vegada per davant el Reial Madrid a vint segons del final del període.

L'alegria ha durat poc als de Pablo Laso, ja que una altra cistella de tres sobre la botzina de Pau Ribas ha segellat els deu primers minuts amb un lleuger avantatge visitant (23-25).

El jamaicà Samardo Samuels ha agafat en la represa el protagonisme ofensiu dels de Xavi Pascual, amb vuit punts en els primers minuts que mantenien al seu equip per davant davant d'un oponent que ha ficat una marxa més encara que ha estat incapaç d'aconseguir al seu etern rival.

Malgrat l'intercanvi de cistelles, els avantatges visitants es mantenien entre els quatre i sis punts gràcies a la bona direcció i a les assistències de Satoransky, que ha sapigut suplir la baixa de Carlos Arroyo. Un altre triple sobre la botzina, aquest cop del capità Juan Carlos Navarro, ha mantingut al Barcelona Lassa per sobre en el descans (44-50).

Després del pas per vestidors, el Reial Madrid seguia sense espurna, el que han aprofitat Doellman i Samuels per seguir fent mal. Sataoranski ha pujat a onze la renda i ha encès les alarmes blanques (48-59 min 24).

Poc després, els catalans s'han posat quinze dalt després de sengles dos mes un de Doellman i Navarro (52-67, min 27) que han furgat en la ferida d'un Reial Madrid que volia i no podia.

L'encert des del perímetre dels visitants ha elevat el seu avantatge fins als 18 punts i ha deixat el primer clàssic de la temporada gairebé sentenciat al final del tercer quart (58-74).

Davant la desesperació de Pablo Laso pels errors dels seus homes, el Barcelona ha seguit sumant fins a rondar els vint punts de renda.

Dos triples de Taylor han baixat a onze la diferència a quatre minuts del final i sengles tècniques a Satoransky i Tomic quan només quedaven 16 segons han permès al Madrid maquillar una mica el resultat, tot i que el partit ja portava diversos minuts resolt a favor dels visitants (84- 91).

- Fitxa tècnica:

84 - Reial Madrid (23 + 21 + 14 + 26): Llull (12), Rodríguez (14), Maciulis (11), Reyes (9) i Ayón (6) -equip titular-, Ndour (1), Nocioni ( 3), Doncic (-), Carroll (13), Thompkins (4), Hernangómez (-) i Taylor (11).

91 - Barcelona Lassa (25 + 25 + 24 + 17): Satoransky (16), Navarro (12), Perperoglou (-), Doellman (17) i Tomic (11) -quinteto inicial-, Ribas (15), Lawal ( -), Vezenkov (5), Eriksson (-), Samuels (13) i Oleson (2).

Àrbitres: Daniel Hierrezuelo, Fernando Calatrava i Sergio Manuel. Eliminats per personals Satoransky i Tomic pel Barcelona Lassa.

Incidències: Partit de la jornada 13 de Lliga Endesa disputat al Pavelló d'Esports de la Comunitat de Madrid (Barclaycard Center) davant 13.149 espectadors. El tècnic del Reial Madrid, Pablo Laso, va rebre en els prolegòmens del partit el premi al millor entrenador de la temporada passada.