El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha desestimat el recurs del Reial Madrid contra la seva eliminació de la Copa del Rei per alineació indeguda de Denís Chérysev en el partit d'anada dels setzens de final contra el Cadis, jugat el 2 de desembre a l'estadi Ramón de Carranza (1-3).

La decisió del TAD, que el passat dia 11 ja va rebutjar la petició de suspensió cautelar de la sanció feta pel Reial Madrid, confirma les adoptades prèviament pel jutge únic de Competició i el Comitè d'Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) sobre l'exclusió del club de la competició.

Segons la resolució, facilitada pel Consell Superior d'Esports (CSD), el tribunal que presideix Enrique Arnaldo ha pres la seva decisió una vegada "analitzats els arguments de les parts, el conjunt de les proves aportades al procediment, la normativa i la legalitat vigent".

"La resolució dictada pel TAD és definitiva en via administrativa, i contra la mateixa podrà interposar-se recurs contenciós-administratiu davant el Jutjat central del Contenciós-Administratiu, amb seu a Madrid, en el termini de dos mesos des de la notificació", afegeix la resolució.

El TAD agrega que "en la data límit fixada per completar l'expedient, el Tribunal ha pogut disposar de la totalitat dels documents necessaris per resoldre i, des d'aquest mateix moment i tal com s'havia compromès, s'ha reunit per resoldre sobre aquest recurs i uns altres pendents de resolució en aquesta mateixa data".

El Reial Madrid ha assegurat que "respecta però no comparteix" la resolució del TAD i ha confirmat la seva decisió d'"acudir a la via contenciós-administrativa, al marge d'altres possibilitats legals, que es troben en estudi".

Els precedents

Després del partit d'anada de l'eliminatòria dels setzens i la denúncia del Cadis, el jutge únic de Competició, Francisco Rubio, va decidir el passat dia 4 l'eliminació de la Copa del Reial Madrid, al que va multar a més amb 6.001 euros.

El jutge va desestimar els arguments madridistes en la seva defensa, basats en "falta de constància de la notificació personal de la sanció" tant al club com al jugador, castigat amb un partit el 6 de març per acumulació de targetes grogues quan jugava cedit en el Vila-real, club al que es va comunicar el càstig.

El 10 de desembre el Comitè d'Apel·lació va tornar a rebutjar la petició del Reial Madrid i va sostenir que "la notificació personal pot realitzar-se a través del club o SAD al que pertanyi a cada moment, sent vàlida amb caràcter general" i que en aquest cas es va fer "per fax dirigit a la seu social del club (Vila-real) al fet que llavors pertanyia el jugador.

Apel·lació va insistir que el fet que el jugador no rebés personalment la notificació "no és el que condiciona la validesa d'aquesta, sinó que es fes al domicili o seu social del club al fet que pertanyia el jugador.

Després de la decisió d'Apel·lació el Reial Madrid va demanar al TAD la suspensió cautelar del càstig, petició que li va ser denegada el dia 11, encara que el tribunal no va resoldre el fons del cas.

Davant el rebuig de la mesura cautelar el club va procedir a retornar l'import de les entrades venudes per al partit de tornada, programat per al passat dia 16, i va quedar a l'espera de la resolució d'aquest dillluns.