El Barcelona ha acomiadat la primera volta de la Lliga com a líder provisional de la competició, després de golejar avui el Granada (4-0) amb un triplet de Leo Messi i un altre gol de Neymar da Silva.

Ha estat un partit enormement plàcid per als blaugranes, un oasi en meitat dels derbis d'alt voltatge que ha hagut de lliurar amb l'Espanyol i el tercer acte del qual es viurà dimecres que ve a Cornellà-el Prat, en la tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei.

No ha sortit el Granada a esperar al Barça, tampoc a buscar-lo, i ha pagat aquesta indefinició tàctica i la seva falta de convicció per somiar amb fer quelcom gran al Camp Nou.

Sandoval ha armat una defensa avançada de cinc homes i, amb l'equip andalús partit pel mig camp, els blaugranes han jugat a plaer des del xiulet inicial.

Encara no s'havia arribat al quart d'hora i Messi ja havia signat un doblet al culminar, primer, una assistència d'Arda, de nou titular, i una preciosa triangulació al primer toc entre Neymar i Luis Suárez, per fer el 2-0.

Abans, el propi Messi havia deixat sol amb un passi de tiralínies a Jordi Alba, que s'ha trobat amb la primera intervenció encertada del porter Andrés.

Dels andalusos, amb prou feines hi havia notícies. El quadre blanc-i-vermell ha marxat al descans amb sol dos gols en contra, però li podien haver caigut perfectament mitja dotzena.

Messi, Neymar i Luis Suárez han tingut algunes ocasions claríssimes. A l'argentí, el porter del Granada li'n ha tret una mà prodigiosa, el brasiler ha desviat el punt de mira en una volea amb l'esquerrana i l'uruguaià ha errat un gol cantat amb Andrés ja batut.

Doria, el millor de la saga visitant, també ha avortat in extremis dos o tres contres locals que prometien acabar en el fons de la xarxa. Perquè el Barça, que recuperava la pilota amb insultant facilitat a cada pèrdua, ha arribat com com i quan ha volgut.

Els andalusos, amb el jove Peñaranda bregant sol amb tota la defensa blaugrana, sols han arribat una vegada als voltants de Bravo en tota la primera meitat i ha estat amb un tret desviat de Rochina des de la frontal, al tall del descans.

Ha sortit més viu el Granada després de la represa, pressionant al Barça més amunt i buscant amb una mica més d'intenció la porteria defensada per Bravo. Lombán ho ha intentat en un lliure directe, però el seu xut ha acabat mansament a les mans del porter xilè.

Encara que la millora ofensiva del Granada era una evidència, l'equip de Sandoval seguia dessagnant-se en defensa.

Una internada de Neymar per l'esquerra ha acabat amb un remat del brasiler al pal. El rebot arribaria a la bota esquerra de Messi, que rematava a la xarxa per signar el seu triplet abans de l'hora de joc.

Aquí ha quedat definitivament liquidat el partit. Però Neymar volia el seu gol. Entre filigrana i filigrana i els laments de Suárez -una tarda d'aquelles per oblidar la que ha tingut avui l'uruguaià- l'ha trobat a set minuts del final, per tancar la golejada local.

- Fitxa tècnica:

4 - Barcelona: Bravo; Aleix Vidal (Dani Alves, min.65), Piqué, Vermaelen, Jordi Alba, Sergi Roberto, Rakitic, Arda (Adriano, min.71), Messi, Luis Suárez i Neymar.

0 - Granada: Andrés; Edgar, Lombán, Doria, Biraghi, Rochina (Javi Márquez, min.78), Krhin (Mainz, min.46), Rubén Pérez, Uche, Success i Peñaranda (Rober, min.71).

Gols: 1-0: Messi, min.7. 2-0: Messi, min.14. 3-0: Messi ,min.58. 4-0: Neymar, min.83.

Àrbitre: Velasco Carballo (Comitè madrileny). Va mostrar targeta groga a Rochina (min.29), Edgar (min.55), Lombán (min.57), Doria (min.60) i Aleix Vidal (min.63).

Incidències: Partit de la dinovena jornada de Lliga disputat al Camp Nou davant 70.720 espectadors.