El Cadí La Seu ha obtingut una victòria de prestigi a la pista d´un dels millors equips de la competició, l´Spar Citylift Girona, en un derbi català que ha tingut emoció fins al darrer segon, quan la local Givens ha fallat una entrada i ha permès a les urgellenques imposar-se per la mínima (68-69).

Les jugadores dirigides per Miguel Ángel Ortega han sortit amb molta força i han aconseguit un parcial de 8-2, però les visitants no han tardat a reaccionar, i gràcies a un parcial de 6-20 han capgirat el marcador i han agafat vuit punts de marge al final dels deu primers minuts de partit.

En el segon període, les noies de Joan Carles Pié han seguit dominant completament el partit i han arribat a la mitja part de l´enfrontament amb un marcador de 29-38. En la segona meitat les urgellenques no han abaixat el ritme i han seguit portant el ritme del duel fins a aconseguir un resultat de 37-52 quan faltaven tres minuts pel final de tercer quart.

Reacció local i emoció al final

Però a partir d´aquí el partit ha canviat completament, ja que les jugadores gironines s'han posat les piles i han començat a mostrar-se més encertades en els llançaments. D´aquesta manera han aconseguit un parcial de 11-0 per entrar en els darrers deu minuts amb només quatre punts de desavantatge (48-52).

Per tant, en el darrer període s'ha decidit qui s´enduia el triomf. Les urgellenques feien gala del seu gran joc en equip, mentre que les locals han pressionat en defensa i s'han aferrat a l´encert de l´angolesa Italee Lucas. D´aquesta manera, cap de les dues formacions s'ha pogut escapar i ambdues han mantingut un frec a frec fins al final.

En els últims instants les noies del Cadí no s'han posat nervioses i han arribat a la possessió final amb un punt d´avantatge. En aquesta, les visitants han fallat el seu llançament i la local Givens ha tingut temps de creuar la pista i llançar, però la pilota no ha volgut entrar i el triomf ha sigut per les de La Seu d´Urgell.