El pilot bagenc de skeleton Ander Mirambell va demanar al Barcelona i l'Espanyol que aquest dimecres, amb motiu de la tornada de vuitens de final de la Copa del Rei a l'estadi de Cornellà-el Prat, donin "una imatge al món diferent a la vista en l'últim partit" entre els dos equips.

En una carta oberta recollida al web d'Eurosport, Ander Mirambell va exigir als dos clubs catalans "donar una imatge al món diferent a la vista en l'últim partit", "fer un esforç perquè en el pròxim duel només es parli de futbol" i perquè els jugadors "demostrin els valors de l'esport, dins i fora del terreny de joc ".

El pilot de skeleton, soci i accionista de l'Espanyol, va mostrar així mateix el seu rebuig "a les declaracions fora de lloc, als insults, a les mofes durant el partit, a les celebracions rient-se del rival, a la falta de respecte a l'àrbitre, a fingir penals o faltes, a les agressions, als càntics racistes o amb insults i a la política en l'esport".

Mirambell va reclamar també als jugadors de tots dos equips "intensitat", "lluita dels noranta minuts" i "respecte al rival" perquè el futbol torni a ser l'esport que el "va enamorar quan era petit".

"Cada dia d'escola volia assemblar-me a un dels meus, rematar de cap com Urzaiz o aturar un penal com N'Kono", va recordar Ander Mirambell, seguidor de l'Espanyol.