Una persona ha mort i cinc més han resultat ferides durant un accident en el rally Dakar en el qual s'ha vist involucrat un camió d'assistència del pilot francès Lionel Baud, el cotxe del qual dissabte passat es va veure immers en un altre accident mortal.

L'organització ha confirmat l'accident en el que s'hi han vist implicats part de l'equip d'assistència i el cotxe Mitsubishi amb el dorsal 409, ja fora de carrera des dissabte passat.

L'incident es va produir al marge de la competició en la ruta 9 nord, quan l'equip tornava des d'Uyuni fins al port de la localitat de Campana, a Buenos Aires, on diumenge que ve embarcaran els vehicles de tornada a Europa.

A l'accident s'hi van veure involucrats dos camions i quatre automòbils, entre ells el Mitsubishi de Baud i Thierry Dezeiraud, de l'equip ProMan Desert One, que va acabar al voral de la carretera.

"El vehicle de gran port, que transportava diversos productes, com ara sabatilles i detergent, després del xoc, va perdre el control, va col·lisionar frontalment contra el camió d'assistència, i va atropellar a un Peugeot 505. El conductor d'aquest últim vehicle, que va quedar literalment aixafat, va morir en forma instantània", va informar el lloc local Cadena 3.

A més dels dos camions, el Mitsubishi de Baud i el Peugeot 505 també van formar part d'aquest sinistre un Ford Falcon, un Ford Fiesta Kinetic i un Toyota Corolla.

La policia local del lloc ha ratificat que el mort és un home que de la localitat cordovesa de Juárez Celman, tot i que encara no n'ha trascendit el seu nom. A més del mort, dues persones més estan greument ferides a l'Hospital d'Urgències de la ciutat de Còrdova.

El xoc es va produir en la petita localitat Villa Costa Canal, on després de l'accident es van produir saquejos a la mercaderia que transportava el segon camió, i que va requerir la intervenció policial per dispersar als oportunistes.

El Buggy Mitsubishi del francès dissabte passat ja havia atropellat un espectador bolivià en el quilòmetre 82 de l'especial des d'Uyuni a Salta, provocant la seva mort.