El camió Iveco conduït per Gerard de Rooy, amb el bagenc Moi Torrallardona i el polonès Darek Rodewald de tripulants, ha guanyat aquest dimarts la seva segona etapa seguida al Dakar, tercera en total, i ha ampliat el seu avantatge al capdavant de la cursa. De Rooy té ara 27'12'' respecte del rus Eduard Nikolàiev, amb el primer dels Kamaz, i 41'24'' sobre el seu company d'equip, l'argentí Federico Villagra. El manresà Pep Vila, amb el sasserrenc Marc Torres, també de l'equip De Rooy, és tretzè en la classificació general.

Quan falten quatre etapes per a la meta de Rosario, la diferència que té De Rooy sembla suficient per afrontar les jornades amb tranquil·litat, tot i que encara queden dies perillosos, com ara el d'aquest dimecres, entre Belén i la Rioja. De tota manera, la neutralització d'una part de la jornada de dimarts ha arribat en el millor moment, quan l'avantatge sobre la resta de pilots era gran.

En motos, també ha estat un bon dia per a Gerard Farrés, vuitè de l'etapa, que ascendeix al setè lloc de la general després de l'accident del segon classificat, Paulo Gonçalves, que deixa el camí lliure a l'australià Toby Price. Farrés només té el podi a vint minuts i amb terreny suficient per aspirar-hi. També bon dia per a l'igualadí Armand Monleón, que ara és 14è, i no tan brillant per a Jordi Viladoms, que és 23è.

En cotxes, Carlos Sainz s'ha situat líder, amb set minuts de diferència sobre el seu company Stéphane Peterhansel. Els Peugeot no es poden adormir, ja que Nàsser al Attiyah, amb el mini, ha tornat a guanyar l'etapa i és a 14 minuts a la general. Nani Roma i l'odenenc Àlex Haro han estat dotzens aquest dimarts i són novens a la general.