El camió Iveco de l'holandès Gerard de Rooy, amb el bagenc Moi Torrallardona en l'expedició, guanyarà, si no hi ha avaria o accident, la categoria de camions del Dakar d'enguany. Aquest dimecres, el neerlandès ha fet una exhibició i ha guanyat l'etapa reina de les dunes, deixant despenjat el segon fins ara, el rus Nikolàiev, i a una hora i mitja de diferència a la general l'argentí Villagra, el seu company d'equip, que ara és segon.

De Rooy i Torrallardona eren segons després de l'útlim punt de pas, però en el tram final de l'etapa han trobat el camí correcte i han deixat despenjats totalment els seus oponents. Ara queden tres etapes per acabar, però tot ha semblat quedar decidit.

En motos, Svitko ha guanyat l'etapa, però Toby Price conserva el liderat per 23 minuts. Farrés és novè, Monleón, onzè i Viladoms, 22è. En cotxes. Carlos Sainz ha abandonat per culpa d'un problema a la caixa de canvis i ha deixat el camí lliure per a Stéphane Peterhansel. Roma i Haro han estat quarts de l'etapa i són setens a la general.