Potser els equips oficials de la marca russa Kamaz eren més favorits, però l'Iveco capitanejat pel pilot holandès Gerard de Rooy i el copilot manresà Moi Torrallardona (resident a Castellfollit del Boix), a més a més del polonès Darek Rodewald (mecànic), s'ha embutxacat la victòria i s'ha imposat, en la categoria de camions, en el Dakar 2016, que ahir va finalitzar a l'Argentina. Torrallardona s'ha convertit així en el primer participant estatal que guanya el Dakar en camions.

En la darrera etapa, de 180 km cronometrats, amb final a Rosario, lògicament l'Iveco no va arriscar més del compte i va caure fins a la setena posició, un fet intranscendent per a la classificació general, atès l'avantatge que tenia respecte al segon classificat.

Ha estat el premi a la constància d'un equip, això sí, experimentat en el raid més mediàtic que es corre, actualment, a Sud-amèrica. I és que De Rooy ja tenia en el seu currículum un triomf, aconseguit l'any 2012; no així Moi Torrallardona, que ha estrenat el palmarès de victòries després d'un grapat de participacions al Dakar, en la majoria d'ocasions acompanyat d'un altre manresà, Pep Vila.

Es dóna el cas que el pare de De Rooy ja s'havia imposat en un Dakar, una conquesta que va arribar el 1987.

No cal dir que Moi Torrallardona ha posat en la victòria un important granet de sorra, sobretot en tot allò que fa referència a la navegació, aspecte que el manresà domina a la perfecció.