La sala de plens de la casa de la vila va acollir el primer acte de Sant Fruitós com a Ciutat del Bàsquet Català 2016, un homenatge a les persones que han fet història dins l'esport del bàsquet a la localitat bagenca. L'acte va ser presidit per l'alcalde, Joan Carles Batanés, que va estar acompanyat pel regidor d'Esports, Tomàs Casero, del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, del vicepresident de la Fundació Bàsquet Català, Enric Prats, i del president de la Ciutat del Bàsquet 2016, Ricard Planas.

Batanés va presentar l´acte, mentre que Casero va fer una breu exposició de la història de la pràctica del bàsquet al poble. Per la seva banda, Prats va comentar que la federació estaria al costat de Sant Fruitós, i Fa va celebrar la designació de la vila bagenca com a Ciutat del Bàsquet Català. Després de signar-se el conveni entre l´Ajuntament i la Fundació del Bàsquet Català es va fer l´homenatge als històrics del bàsquet fruitosenc: Joan Camí, Toni Gener, Jaume Fortuny, Jaume Ambrós, Ventura Caballé, Jordi Planell, Josep Orive, Josep Mensa, Josep Galera, Jeroni Alberola, Antoni Caparrós, Mariano Magem, Vicenç Planas, Josep Masana i Martí Orive.

En acabar aquest acte, les instal·lacions del pavelló municipal van acollir la presentació dels diversos equips de l´Asfe i de la mascota de la Ciutat del Bàsquet, que s´anomena Boti Boti i que va ser dissenyada a partir d´un dibuix d´Irene Rojas.