Amb una igualtat fora de mida entre els conjunts capdavanters, diumenge es va tancar la primera volta de competició al grup 1 de la Primera Catalana de futbol, on juguen el Manresa i l'Avià. Una competitivitat poques vegades vista que fa que entre el primer classificat, l'Horta (32), i el vuitè, l'Avià(27), només hi hagi cinc punts de distància després de disputar-se disset jornades amb 51 punts en joc. Enmig d'aquests dos equips, Horta i Avià, n'hi ha cinc que tenen 30 punts, entre ells el Manresa, i un altre, la Jonquera, que en té 27, com els berguedans. Cal dir que el Tona, del grup dels 30, té un partit pendent a Andorra.

Amb un destacat triomf al camp d'un dels conjunts de la part alta, el Mollet (30 punts), el Manresa va situar-se diumenge en una privilegiada segona posició, la que li donaria la possibilitat de promocionar si fóssim al final del campionat (el primer puja directament). En el mateix grup 1, dues derrotes consecutives, a Tona i amb el Martinenc a casa, han deixat una mica més enrere l'Avià, situat en l'esmentada vuitena plaça.

En aquesta primera fase de la competició, i a banda de l'estretor entre els clubs de dalt, ha destacat una temporada més la irregularitat del Manresa al Nou Estadi del Congost, on ha cedit fins a deu punts amb quatre triomfs, un empat (amb el Vic) i tres derrotes (amb l'Escala, l'Andorra i l'Horta). En canvi, en els desplaçaments, l'equip que entrena Dani Andreu ha sumat disset dels vint-i-set punts possibles, amb cinc partits guanyats, dos d'empatats i només dues derrotes. Una diferència substancial respecte a la campanya passada és que el Manresa ja no és l'equip menys golejat; ha perdut aquesta hegemonia després d'encaixar dinou gols fins ara.