L'Igualada ha aconseguit la vuitena posició en una nit rocambolesca en que tots els astres s'han alineat: primer, la victòria de l'Igualada contra l'Alcoi fent un partit immillorable, la derrota del Lleida a la pista blaugrana (2 a 1) i l'empat a l'últim minut del Vendrell davant del Reus (4 a 4).

L'Igualada ha fet els deures i ha guanyat a l'Enrile Pas Alcoi per un merescut 4 a 2. Però calia combinar altres factors que no depenien d'ells i que es jugaven a altres pistes. El que ha portat més de corcoll ha estat com s'ha desenvolupat el partit a la pista del Vendrell contra el Reus. Els del baix Penedès han tingut el control del partit i han dominat al Reus fins al darrer moment en que han emptat 4 a 4.

A les Comes d'Igualada els locals han arribat a la mitja part pràcticament amb els deures fets. Els gol de Roger Bars al minut 19, i quan faltaven 30 segons per acabar, el gol de Ton Baliu ha materialitzat el bon joc que els homes de Ferran Lòpez han sabut fer. L'Igualada ha controlat més i ha donat més joc. Els valencians han estat més a l'expectativa de poder sortir a contraatac i han hagut d'aguantar més pressió dins la seva àrea.

L'àrbitre ha estat protagonista quan ha tret targeta blava al porter arlequinat. L'Alcoi ha disposat d'una falta directe que Ferran Formatje ha transformat. Tal com marca el reglament el gol ha permès a l'Igualada recuperar el 4rt home a la pista. Amb Deitg altre cop a la pista, els ànims s'han asserenat per fer passar el temps i assegurar el marcador a favor. Però l'Alcoi ha sabut jugar bé les seves cartes i ha aconseguit marcar el segon de la nit de Ferran Formatje. Amb el 2 a 2 a les Comes, i el marcador a la pista del Vendrell favorable als locals que guanyaven al Reus, l'Igualada quedava fora de la classificació.

Però els arlequinats han viscut el mite de l'au fènix i han renascut en dos minuts. Sergi Pla ha tornat a donar alè als locals amb una jugada individual davant de Marc Grau, i ha assegurat l'avantatge la falta directe que ha transformat Ton Baliu, mentre que al mateix moment el Reus ha marcat dos gols al Vendrell que, combinat amb la derrota del Lleida davant del Barça, ha donat la vuitena plaça a l'Igualada per a la classificació.

La flauta ha sonat i l'Igualada s'ha classificat pels pèls amb 21 punts, un més que el Vendrell que ha quedat en novena posició. El gran derrotat de la nit ha sigut el Lleida que tenia la classificació a tocar però que ha caigut de la setena a la desena plaça.

El sorteig de la Copa es celebrarà a Reus el proper dijous, a les 11:30h. Els caps de serie del sorteig seran el Barça, el Vic, el Liceo i el Noia Freixenet.