El corredor de muntanya Pau Bartoló va presentar al públic el seu repte inèdit: córrer 145 quilòmetres per Lapònia, enmig de naturalesa salvatge i de paratges glaçats, on les temperatures poden assolir els 40 graus sota zero.

La presentació del repte es va celebrar al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona i va tenir la presència d'Ivan Tibau, secretari general de l'esport català. El corredor d'Avià pretén realitzar-ho entre els propers dies 17 i 19 de febrer.

El corredor berguedà va afirmar estar molt il·lusionat davant una aventura que representa "un repte i una motivació" que li servirà per trencar la rutina "competitiva" i per conèixer una zona que no ha trepitjat mai.

Bartoló farà en solitari i de forma autosuficient una aventura que començarà al nord de la regió de Finmark (Noruega), en ple Cercle Polar Àrtic, i baixarà cap al sud per acabar a la frontera amb Finlàndia. Una travessa on conviurà amb la naturalesa i on només tindrà cinc hores escasses de llum solar.

Ivan Tibau li va desitjar "molta sort i ànims" en nom de la Generalitat de Catalunya. El secretari general de l'esport va subratllar que "se sent orgullós de l'esforç, el treball i la il·lusió que posa la seva gent per tal de complir els seus somnis".

Bartoló s'ha consolidat com a un dels millors corredors del món. L'agost passat a Chamonix, va aconseguir la victòria absoluta a la TDS de l'Ultra Trail del Montblanc i acumula diverses victòries en les principals proves a nivell mundial.