El Physic Igualada va aconseguir una victòria molt complicada a la pista del Grupo Juaneda mallorquí, un rival directe a la zona alta de la lliga EBA. Amb aquest triomf, els homes entrenats per Raül Caballero i Pep Piqueras ja s'asseguren disputar la segona fase entre els millors que optaran a l'ascens a la lliga LEB Plata.

Coneixedors de la importància del matx els jugadors anoiencs van sortir a per totes en una de les pistes més complicades de la competició i, sobretot durant la primera meitat van tenir un encert molt elevat en el llançament exterior. Van arribar al descans amb un encert del 45% en els tirs de tres punts. Una de les batalles més dures va ser en la rebot, un dels punts forts del conjunt balear i allí van plantejar una lluita molt dura. L'anoienc Eduard Tejero, amb 13 punts i els mateixos rebots, va ser un puntal davant la potència dels pivots del Grupo Juaneda. El seu duel contra el local Carlos Poyatos (23 punts i 9 rebots va ser molt interessant). El resultat al descans era d'un clar 26-39 tot i que no hi havia res sentenciat i s'esperava la reacció local, tal i com van succeir a l'inici de la segona part.

Cap fred igualadí al final

El Grupo Juaneda sabia que si volia tenir opcions de triomf havia de prémer l'accelerador, sobretot en defensa i durant alguns minuts al tercer quart ho va intentar. L'Igualada va arribar a rondar la quinzena de punts al seu favor però els locals, en un intent desesperat, van apropar-se fins als nou punts de desavantatge.

Davant la pressió del conjunt de S'Arenal el Igualada va saber mantenir el cap fred durant tota la segona meitat i mai va veure perillar el resultat del partit. La bona direcció dels seus bases, juntament amb l'encert en el tir exterior i l'eficàcia dels pivots en la dura lluita pel rebot, va ser determinant per entendre la important victòria dels homes de Caballero i Piqueras.