El Reial Madrid es va recuperar de la seva ensopegada amb el Betis en un plàcid partit contra un Espanyol amb les baixes dels seus millors homes, al qual Cristiano Ronaldo va clavar un triplet per estendre l'idil·li de l'equip amb el Santiago Bernabéu, que gaudeix de golejades en cada partit que acull. Obligat a aixecar-se després de la primera desil·lusió de Zinedine Zidane, el Reial Madrid va tornar a enamorar la seva afició amb un futbol vistós.

L'equip blanc va estar instal·lat sempre en camp del rival, un Espanyol minvat que va mirar més el pas dels minuts al marcador que no pas la porteria rival i que va marxar amb la mateixa cara que els jugadors del Deportivo i l'Sporting. El Santiago Bernabéu s'ha convertit en un fortí on cada rival és golejat des de l'arribada de Zidane. El Reial Madrid va recuperar la intensitat des de l'inici i en uns minuts ho va deixar sentenciat, amb un joc ràpid, de toc amb precisió, i la verticalitat que hi posen Isco i un James millorat. No s'havia complert el primer minut i Marcelo ja va disposar d'una ocasió claríssima. Era l'avís del que esperava a un Espanyol superat en totes les facetes del joc. No era el seu dia, sense futbolistes com Asensio, Gerard Moreno, Burgui o Caicedo, i ja ho sabia abans de començar.

Un quart d'hora i cap a casa

Constantin Galca, entrenador de l'Espanyol, va fer debutar hores després de la seva arribada Arla, que als tres minuts va treure com va poder un potent xut de Cristiano. Isco va fregar el pal i Benzema va marcar el primer amb un precís remat de cap després d'una precisa centrada de James. El pla especial de treball de Zidane comença a donar els seus fruits i el colombià va recuperant la seva autèntica imatge sobre la gespa.

Ronaldo, a qui es troba a faltar en els partits importants, va clavar-ne cinc a l'Espanyol a la primera volta per silenciar les crítiques, i ahir tenia una nova cita amb el gol. Puntual, al minut 12 va fer el primer des del punt de penal. James es va sumar a la festa amb un llançament des de la frontal que va desviar Diop, i el tercer va pujar al marcador. El Madrid guarda bons records del passat i quan té espai per córrer ho aprofita a la perfecció. Ho va fer Ronaldo per fer el 4-0 just abans del descans.

A la segona meitat els blancs van abaixar la intensitat, i l'Espanyol va estar a punt de fer el gol de l'honor, però va topar amb Navas. Zidane va fer entrar Jesé, i d'ell van néixer els dos gols restants.

El cinquè amb una passada ajustada que Ronaldo va aprofitar, i l'últim, en una jugada en la qual Duarte va acabar introduint la pilota a la seva porteria el dia del seu debut. Un dia per oblidar de l'Espanyol.