El Comitè d'Apel·lació de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), reunit aquest dijous a Madrid, ha estimat el recurs presentat per l'Atlètic de Madrid i ha rebaixat la sanció imposada a Filipe Luis de tres a un sol partit.

El Comitè ha acordat "estimar el recurs formulat pel Club Atlètic de Madrid, revocant l'acord impugnat, recaigut en resolució del Comitè de Competició de data 3 de febrer del 2016. I dictant un altre pel qual s'imposa al jugador Filipe (...) en aplicació de l'article 123.1 del Codi Disciplinari de la RFEF, la suspensió per un partit".

A més, l'acció del jugador matalasser --una entrada a l'argentí Lionel Messi--, inclou també una multa accessòria de 350 euros al club i de 600 euros al futbolista, en aplicació dels articles 52.3 i 4, va informar Apel·lació.

L'Atlètic, que va considerar la sanció "desproporcionada", va lliurar altres exemples de jugades similars que van ser castigues únicament amb targeta groga i no amb tres partits de sanció. A més, l'acta arbitral no reflecteix la "duresa" de l'acció, motiu pel qual s'ha vist acceptada la reclamació del club blanc-i-vermell.

Per la seva banda, el Comitè d'Apel·lació ha desestimat el recurs del Celta de Vigo per la sanció a Fabián Orellana, que haurà de complir els tres partits per "menyspreu" i "desconsideració" a l'àrbitre i en virtut de l'article 117.