Després de la seva desena participació en el Dakar 2016 com a pilot de l'equip Red Bull KTM, el pilot igualadí Jordi Viladoms ha decidit finalitzar la seva carrera esportiva per passar a ser el nou Director Esportiu de Ral·li de la marca austríaca.

KTM reconeix que el nou paper de Viladoms com a Director Esportiu és un altre pas molt important en la secció de ral·li de KTM després de la retirada de Marc Coma, i després d'haver aconseguit la 15ª victòria del Ral·li Dakar el gener passat.

El pilot d'Igualada va aconseguir un segon lloc al Dakar 2014 i va ser subcampió del Món de Rallies Cross Country el 2012, a més de guanyar el Ral·li de Sardenya. També formen part del seu palmarès el quart lloc obtingut al Dakar 2010, podis en diferents proves del FIM Cross-Country Rallies World Championship i diverses victòries d'etapa.

Després que es fes oficial el seu adéu, Viladoms ha afirmat que creu que és "el millor moment per acabar la meva carrera esportiva. Vaig començar a competir amb bicicleta amb només sis anys i fins ara sempre he pensat que el més important ha estat poder gaudir corrent, sobretot aquests últims deu anys en els ral·lis. Em sento orgullós del que he aconseguit i del que m'ha donat aquest esport. Sempre he intentat respectar a totes les persones que formen part d'aquest esport i espero que el record que quedi de mi en totes elles sigui bé".

A més, l'igualadí també considera que aquest és un moment "molt dolç" i considera que l'equip KTM és "el 'dream team' dels ral·lis. Tenim totes i cadascuna de les peces per poder fer un gran treball. És increïble que després de guanyar el 15º Dakar la motivació segueixi creixent", ha reblat.

Per la seva banda, el mànager de KTM, Alex Doringer, ha declarat que "durant l'últim Dakar, hem vist com d'important és en Jordi Viladoms per al nostre equip i per a la nova generació de pilots". A més, explica que la residència de Viladoms "compleix amb unes condicions perfectes per a l'entrenament dels pilots i per a la preparació dels test al Marroc". "Sabem que perdem un dels nostres millors pilots però fem un pas molt important en una altra direcció, també fonamental, pel nostre equip", conclou Doringer.